Regner med seks utsolgte hus

Et utdrag fra Nye musikalfavoritter. Video: Per Eckholdt

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Før kveldens premiere på Nye musikalfavoritter i Tokestua i Drangedal er to av seks forestillinger allerede utsolgt. Det har medført at det er satt opp en ekstraforestilling.

DEL

– Det har vært mye blod, svette og tårer i forkant av premieren, røper kulturkonsulent i Drangedal kommune, Johnny Stene overfor KV.
 

– Men nå er alt på sporet og spenningen er i ferd med å bygge seg opp til premieren, fortsetter Stene.

Musikalhovedstad

I Drangedal legger man ikke skjul på at man ønsker å bli musikalhovedstaden i Telemark. Da Tokestua ble åpnet høsten 2013 ble en tilsvarende musikalfavorittforestilling en kjempesuksess.
Under ledelse av instruktør Jannicke Irwin Abrahamsen vil ikke årets utgave av musikalfavoritter bli noen mindre suksess. Det tør KV spå allerede før premieren.
 

– Til årets musikalfavoritter var forutsetningene litt annerledes enn første gang. Denne gang kjørte vi en åpen audition hvor det også kom talenter utenfor Drangedal. Til denne forestillingen er det en fra Porsgrunn, fire fra Skien, to fra Nissedal, fem fra Kragerø, mens majoriteten er fra Drangedal, forteller Abrahamsen.


– 51 utøvere er med i årets forestilling, hvor av noen også var med på den første. Fra vi startet øvelsene og fram til nå har utviklingen vært stor hos alle. I denne sammenheng er det selve prosessen som var vært spennende og inspirerende, røper instruktøren.

1200?

Går det som arrangørene Drangedal kommune og Drangedalsbanken håper, vil årets forestilling bli sett av 1200 publikummere. Musikalfavoritter er en enakter som spilles gjennom på 75 minutter. Det blir 75 minutter pepret med høydepunkt fra Annie, Chess, Les Misérables, Sound of Music, Carousel, We will rock you, med flere.
 

– Dette blir knallbra!, slår heavyrocker fra Come taste the band, Vidar Heldal fast.
 

Heldal skal på scenen i en litt annen rolle enn de fleste kjenner ham fra.

Artikkeltags