Lars Laumbs Løp på Bjerke er et av de aller største løpene som kjøres for de eldste og beste kaldblodshestene i Norge. Førstepremien på 125 000 kroner er en ting, men et fantastisk sølvfat verdt omtrent like mye tilfaller vinneren som kun kan vinne løpet en gang.

Lørdag var det en Drangedal-hest som var best, eid av en brødretrio og kusket av en telemarking ble Voje Pirils seier i V75-4 så lokal det er mulig å få den og litt overraskende, da han var et tredjevalg i løpet. Brødrene Jan-Kristian, Harald og Knut Jarle Øverdal står bak Team Øverdal som trener og eier Voje Piril som med seieren passerte 1,5 millioner kroner med god margin.

Nå kan han bli et av de store navnene under påsketravet på Klosterskogen 8. april.

– Han starter uansett påskeaften på hjemmebanen, men han har et annet løden dagen også, så vi har ikke tatt avgjørelsen ennå. Så god han var i dag, så er det klart det frister å gå for Moe Odins Æresløp, så vi får se. Nå blir det tur hjem til Drangedal for meg og Knut Jarle, mens Jan-Kristian drar til Gran Canaria i morgen. Vi er superfornøyde alle sammen og feirer på hver vår måte, sier Harald Øverdal.

En av feltets minst betrodd, Alsaker Pumbaa, tilhørende Monica Einarsen fra Skien ble firer i løpet. Det betalte 20 000 kroner. Kusken Lars Anvar Kolle er også fra Telemark.

– Det var min andre seier i løpet og det kjennes veldig bra. Voje Piril gjorde sitt beste løp i karrieren og var fantastisk god. Gutta i team Øverdal gjør en fantastisk jobb med han, sier 51-åringen fra Helgen.

Også Team Øverdal kan se tilbake på to seire i løpet, da Voje Faks vant i 2012 for Tom Erik Solberg.

– Det var stort det, men dette var mye større fordi den gang var det Per Gottling som trente. Nå er det vi som gjør alt. Det gjør det hele enda bedre, sier Harald Øverdal.

Klosterskogen-kusken Solberg tok seg for øvrig av et annet storløp bak Nelson Catch Me som eies i Trøndelag. 70 000 kroner var seieren verdt.