Mandag kveld ble Gründerprisen delt ut for 15. gang under Vestmarkonferansen hos Kragerø Resort.

Prisen, som er et samarbeid mellom Kragerø kommune og Skagerrak Sparebank, deles ut til til bedrifter eller personer som spesielt har markert seg innen innovasjon eller markedsløsninger.

– Årets prisvinner representerer en ny generasjon gründere og kjennetegnes ved tverrfaglig samarbeid innenfor alle viktige områder knyttet til det å utvikle en forretningsidé fram til kommersialisering, fortalte banksjef Jon Guste-Pedersen.

Gründerprisen gikk til den relativt nystiftete bedriften Kragerø Furniture AS, som består av Bernt Filip Kristiansen Hasseleid, Magnus Sandem Hasseleid, Magne Vikingsdal Seland, Haakon Sundbø, Trygve Kragnes, David Semb og Pål Fredrik Brekka.

– Prisvinneren er nok lite kjent for de fleste av oss. Deres bedrift og forretningsidé er fortsatt i en tidlig fase, men med et stort potensiale, sa Guste-Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solid fundament

De sju gründerne, som har fått støtte fra Innovasjon Norge, jobber nemlig med å lage en seng som hjelper mot søvnapné. Blant dem finnes kompetanse innen medisin, økonomi, produktutvikling, markedsføring og industriell produksjon.

– Dette danner et solid fundament for å lykkes med å utvikle og kommersialisere forretningskonseptet, heter det i juryens begrunnelse.

– Midlene fra Innovasjon Norge er brukt til å utvikle prototyper og gjennom uttesting fant en løsning som førte til 60 prosent lavere søvnapné-score enn med vanlige senger. Prosjektet har fram til nå vært vellykket, men har fortsatt behov for videreutvikle produktet for å kunne teste på en bredere brukergruppe, heter det videre.

Juryen mener satsningen vil kunne skape flere nye arbeidsplasser i Kragerø, hvor markedet anses som stort både innen- og utenlands.

– Kragerø Furniture AS ser mulighetene og gjør noe med dem, de er derfor verdig vinnere av gründerprisen 2021, slår juryen fast.