Dette skjedde mens du sov: 62 meldinger om feststøy i natt

TELEMARK: Politiet har hatt litt å henge fingrene i natt til søndag.

DEL

(Telemarksavisa) Søndag morgen kunne operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt telle hele 62 meldinger om feststøy i hans politidistrikt som omfatter Vestfold og Telemark og deler av Viken fylke.

- Ja, det er uvanlig høyt, forteller han. Operasjonslederen antar at sammenhengen kan være at barer og restauranter nå må stenge tidligere på grunn av korona-viruset.

– Jeg vil tro det er fordi utesteder nå må stenge mye tidligere enn før.

Han legger til at politiet har rukket å dra innom 15 av disse festene i løpet av natta.

– Det kommer litt an på kapasitet og hva annet som skjer i det tidsrommet. Det blir en prioritering og en totalvurdering av situasjonen. Har vi en politipatrulje rett i nærheten er det enklere, forteller han.

– De fleste etterkommer politiets pålegg om å dempe musikken og roe det.

Mange med promille

Resten av nattas hendelser preges også av alkoholinntak.

I Brevik stanset politibåten en fører av en 38 fots fritidsbåt. En mann i 20-årene blåste til over lovlig verdi, og forsøkte i tillegg å unndra seg kontroll. Han ble det også tatt blodprøve av og mannen vil bli anmeldt for forholdet, melder politiet.

Rett over midnatt ble en mann i 20-årene bortvist fra Skien sentrum etter at han lagde bråk på et av utestedene i byen.

I Brevik ble en mann tatt på fersken i det han var i ferd med å stjele en båt.

– Politiet har pågrepet en mann etter at han har stjålet en båt fra Brevik båthavn, opplyser politiet.

Mannen, som er en lokal kar i 30-årene, ble stanset av politibåten padlende i den stjålne båten. Politiet meldte om tyveriet klokken 01.36 natt til søndag.

Omtrent samtidig ble en 40 år gammel mann stoppet mistenkt for å ha kjørt båt i alkoholpåvirket tilstand ved Tåtøy i Kragerø. Det var båtpatruljen som kontrollerte vedkommende.

Klyve i Skien ble en rute knust ved 02-tiden i natt. To berusede personer, en kvinne i 40-årene og en mann i 30-årene er mistenkt for hærverket og ble innbrakt til arresten i Skien. De blir anmeldt for skadeverk.
Artikkeltags