Dette skjedde mens du sov: 27 båtførere kontrollert – nå advarer politiet

Høy musikk og høy aktivitet på vannet har preget natta i Telemark.

DEL

(Telemarksavisa) Natt til lørdag har politiets båtpatrulje hatt kontroll i Kragerøskjærgården.

Ifølge politiet ble 27 båter kontrollert. En ble anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand, mens en fikk forenklet forelegg på 1500 kroner for å ha kjørt båt uten lanterner. I tillegg fikk en båtfører gebyr på 1500 kroner for fartsovertredelse.

Politiet advarer

Tre båtførere fikk gebyr på kr 500 for manglende bruk av redningsvest.

– Politiet oppfordrer alle til å ferdes på en hensynsfull og god måte på vannet resten av båtsesongen. Vi minner om at mørket kommer raskt på, og det kan skje alvorlige ulykker om man er uforsiktig, skriver operasjonsleder i loggen.

Politiet meldte om båtkontrollen klokken 03.38 natt til lørdag.

Litt tidligere, like over midnatt ble en utenbys mann i 20-årene på Notodden innbrakt til sentralarresten og anmeldt for ordensforstyrrelse i alkoholpåvirket tilstand.

Fikk bot

En skiensgutt ble stoppet på moped ved 01.15-tiden på Hoppestadvegen natt til lørdag.

- Her viste det seg at mopeden var trimmet. Det resulterte i et forenklet forelegg. I tillegg ble skiltene nappet av, opplyser opersasjonsleder Trond Egil Groth.

Mange meldinger om feststøy

I løpet av natten har politiet fått mange meldinger om høy musikk på privatfester rundt om i Grenland.

- Totalt har de vært 6-7 meldinger om feststøy. De fleste har vi ikke hatt tid til på grunn av andre oppdrag, men en kar på Gulsetvegen fikk besøk av en patrulje ved 01-tiden natt til lørdag. Han fikk beskjed om å dempe musikken, noe han gjorde, avslutter Groth.Artikkeltags