Bygården i P.A. Heuchs gate 17 i Kragerø sentrum, som huser både utestedet Stopp en halv og galleriet Fineart, ble lagt ut for salg i det åpne markedet på nyåret.

Lenge er det vært spekulert i hvem som har kjøpt eiendomsmassen. Nå er kjøperen endelig kjent.

PS: I en tidligere versjon av denne saken sto det at puben Stopp en halv er solgt. Det stemmer ikke. Bygget er solgt, men puben er fremdeles leietaker i bygget og har derfor ingenting med salget å gjøre.

– Er jo en grunn for det

Eiendomsmegler Heljar Hogner fra Sørmegleren uttalte til KV i juni at bygningen om kort tid ville få ny eier.

Det var etter at annonsen for signalbygget rett ved Blindtarmen var fjernet fra Finns søkemotor og markert som inaktiv, at man antok at det var snakk om et forestående salg.

– Ja, det er jo gjerne en grunn til at en annonse blir borte fra nettet. I utgangspunktet foregår det forhandlinger om et salg. Det begynner å nærme seg en løsning for både selger og for interessenten. Det er blant annet noen tekniske ting vi må gjennom, uttalte Hogner til KV i juni.

Går ikke langt

Siden 2003 har Morten Homane stått oppført som eier av byget, som i våres ble lagt ut for salg med en prisantydning på 14,5 millioner.

Etter hva TA erfarer er det Stein Erik Hagen, Erik Bøhler og Tollbodens egen Christian Printz som i kompaniskap har kjøpt «Stoppen-bygget».

Christian Printz er daglig leder av Tollboden hotell og restaurant, og mannen som har bygget opp Tollboden og skapt den restauranten den er blitt til i dag. En gourmetrestaurant med en vinkjeller som går for å være blant de beste i landet. Nå skal han ha snappet bygget rett foran nesa på sin arbeidsgiver Ivar Tollefsen.

Dermed starter han på nytt i nye lokaler kun et lite steinkast unna.

Vil ikke bekrefte

Etter hva TA kjenner til skal også Ivar Tollefsen ha vært svært interessert i eiendommen, men ikke fått tilslag.

TA har fått opplysningene angående salget fra flere sentralt plasserte kilder, og har forsøkt å komme i kontakt med både Erik Bøhler på kjøpersiden og selger Morten Homane uten å lykkes.

Heller ikke eiendomsmegler Heljar Hogner ønsker å bekrefte noe angående salget.

– Jeg kommer ikke til å bekrefte eller avkrefte hvem som har vært i forhandlinger knyttet til denne eiendommen, skriver Hogner i en sms.