«Dette er en milepæl» ?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sist torsdags utgave av KV fortalte at arbeidene på B13 nå er i gang. «Dette er en milepæl», uttalte utbyggingsleder David Kristiansen til avisa.

Kragerø Bys Venner er enig i at det som skjer på B13 nå, representerer en milepæl – men med et motsatt fortegn i forhold til det positive som Kristiansen bruker. Slik vi ser det, og slik vi har gjort det kjent gjennom hele B13-prosessen, representerer det planlagte bygget en ny spiker i kista for Kragerø som klassisk småby: Bygget vil bryte med den småskala-bebyggelsen som stort sett preger byen fortsatt, det vil ha et utseende som ikke er tilpasset småbyen for øvrig, det vil utgjøre en mur mellom land og sjø.

Det som nå er i gang på B13 oppfatter altså Byvennene også som en milepæl, men som en svært, svært negativ sådan: Nedbyggingen av Kragerø som vakker og særpreget småby gis ny fart, bostedet vårt og det attraktive turiststedet forringes sterkt. For Kragerøs befolkning er det altså ingen grunn til feiring nå, snarere er det gode grunner til stor tristhet.

Kragerø Bys Venner

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags