Uka i lokalfotballen ble sparket i gang tirsdag, da Kroken møtte Urædd 2 på bortebane på Kjølnes i Varden-ligaens 6. divisjon. Urædd leverte et høyt tempo fra start, og var nok storfavoritt til å ta seieren over Kroken. Men en drøy halvtime ut i første omgang leverte Ørjan Øverland kampens første og eneste mål.

Urædd hadde flere sjanser i starten av andreomgangen, men Tarjei Tellefsen Haugland leverte en superredning.

– Det e ein heltemodig innsats fra Kroken, men nå begynner krampene å poppe som tenåringsskviser, skriver Øyvind Skarelven i sitt referat fra kampen på Facebook.

Kroken vinner kampen 1-0, og topper Varden-ligaens 6. divisjon med 38 poeng, etterfulgt av Urædd 2 med 37 poeng.

Sannidal møtte Herøya på bortebane lørdag, og sannidølene leverte varene. Til pause sto det 1-2, men det skulle vise seg at de hadde mer innabords. Tobias Salvesen Heimdal scoret to mål, mens Vebjørn Hedberg Sørdalen og Sondre Kojen Stubbe scoret ett hver. Sannidalskaptein Petter Knudsen fikk advarsel. Sannidølene vant til slutt 1-4.

Fikk bank

I 5. divisjon er det Kragerø som topper tabellen med 41 poeng, og torsdag i forrige uke møtte de Skiens Grane på Granebanen. Det skulle bli en kamp hvor de gule kortene nærmest haglet, og bare i første omgang fikk Kragerø tre av det slaget. De ble delt ut til Håkon Sjåen Johansen, Marius Beck Wilhelmsen og Jonas Ndikumana Sandvik.

Også Skiens Grane fikk ett gult kort i første omgang, før Sander Johnsen Stensaa satte lagets første mål helt på tampen av omgangen.

I andre omgang setter Grane ett mål til i det 57. spilleminuttet, og bare et par minutter senere reduserer Kragerø ved Marius Beck Wilhelmsen. Men herfra og ut skal det vise seg å bli tyngre for Kragerø, og Skiens Grane stikker av med seieren 4–1.

Rødt kort

Også for Drangedal skulle det bli tungt da de møtte Brevik på bortebane lørdag. Drangedal ligger nå nest nederst på tabellen med ni poeng. Bamble ligger nederst med tre poeng.

Kun fem minutter ut i første omgang, ble Einar Odden premiert med rødt kort for drangedølene. Og det skulle gå 65 minutter før kampens første mål ble satt, av Bambles Torkel Brubakken. Deretter satte Ole Gunnar Tveita Drangedals første og eneste mål 80 minutter ut i kampen. På tampen av andre omgang sørget Patrick Løvig for 2–1 seier for Bamble.