Etter å ha ventet så lenge som mulig kom styret i Skjærgårdsgospel denne uken frem til at det ikke lengre var mulig å gjennomføre sommerens festival.

Festivalen ble for en del år tilbake arrangert en rekke ganger i Kragerø, og Stiftelsen Skjærgårdsgospel har fortsatt sitt hovedkontor i Kragerø.

- Som Norges største kristne musikkfestival var vi nødt til å komme over i gjenåpningstrinn 4 for å kunne innfri publikums forventninger til hva vi er, og for egen del å opprettholde vår identitet. Da dette i slutten av forrige uke ble klart at ikke kommer til å skje uteblir også denne sommerens utgave av festivalen, sier festivalsjef Roar Korsæth Eikli.

- Det er veldig trist at vi nok en gang må avlyse det som for mange er sommerens høydepunkt, legger han til.

Mange høydepunkt

Årets festival var kortet ned til en langhelg, og med en lineup bestående av blant andre Gabrielle, boy pablo, Jesus Loves Electro, David André Østby og D´Sound var det mange som hadde sett frem til et solid comeback etter fjorårets avlysning.

Men slik blir det altså ikke.

Utfordrende tider for festivalbransjen

Det har vært en lang vinter for alle som arrangerer sommerfestivaler, og også Skjærgårds merker de tøffe tidene på kroppen.

- Nok en gang går vi inn i en utfordrende økonomisk periode, men vi er overbevist om at vi kommer sterkere tilbake. Staben og de frivillige er veldig motivert, og vi ser frem til å ta fatt på arbeidet med neste sommers festival, sier Eikli.

Kulturdepartementet har lansert kompensasjonsordninger som festivalarrangørene kan søke på, og dette håper Eikli kan være med å holde liv i den over 40 år gamle festivalen.

- Vi er veldig takknemlige for at staten gir oss mulighet til å søke om kompensasjon, og vi tror dette skal gjøre at vi også i 2022 kan planlegge festival. Den største utfordringen for oss nå er å nå ut til og aktivere publikummet vårt på nytt. Vi håper at publikum kommer tilbake når vi åpner dørene igjen, og vi lover at vi skal lage et innhold som virkelig er verdt å vente på»

Alle som har kjøpt billett til årets festival vil få informasjon om refusjon av billetten.


Nordens største kristne musikkfestival

Skjærgårds Music and Mission Festival, på Risøya i Tvedestrand er Nordens største i sin sjanger. Sommerfestivalen har vært arrangert siden 1981, men er nå altså avlyst både i 2020 og 2021 pga Covid-19

Festivales målgruppe er unge mellom 15 og 25 år. I gjennomsnitt har det vært 16.500 dagsbesøkende de siste ti årene.