Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ikke ofte jeg blir forbanna, men nå er jeg det

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært noen intense uker på Løvebakken etter Aftenpostens avsløringer om pendlerboliger og statsråder som har «misforstått» systemet.

Selv er jeg en tålmodig sjel, og det skal mye til for å trekke meg opp. Det er derfor ikke ofte jeg blir forbanna, men nå er jeg det.

For når folkevalgte åpenbart utnytter sin posisjon, og karrer til seg goder de ikke skulle hatt og som vi andre må betale dyrt for, så blir jeg sur. Jeg blir faktisk eitrende forbanna.

Som journalist har jeg sett eksempler på småbarnsmødre som bevisst har meldt inn feil antall timer på meldekortet til Nav for å få ting til å gå rundt. Skattefusk er straffbart, og det mener jeg det også skal være. Og er det noe det blir slått hardt ned på, så er det nettopp økonomisk kriminalitet. Men, loven skal gjelde for alle, og gjør den ikke det er det noe som er alvorlig galt.

Når det på toppen av det hele kommer fram at Riksrevisjonen, som er Stortingets vaktbikkje, har blitt stoppet av Stortingets presidentskap fra å granske om Stortingets administrasjon følger lover og regler… Jeg er nesten tom for ord, og det er det heller ikke ofte jeg er.

Det var avsløringene om KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad som fikk ballen til å rulle denne gangen. Og kanskje var han uheldig for at det var nettopp hans tilfelle, uhell eller ei, som fikk Norge til å sperre opp øynene nå. Jeg er ganske sikker på at det vil komme flere avsløringer i tida framover, og når det er åpenbare svikt i systemet, så skal vi være glade for at pressen går det offentlige i sømmene.

La oss håpe at avsløringer som måtte komme har funnet sted tilbake i tid, for dette går faktisk ikke an i verdens beste land.

Avslutningsvis har jeg et par ord til nye og gamle folkevalgte. Uavhengig av parti, for jeg har ingen tro på at hungeren etter økonomisk gevinst bare eksisterer i et parti eller to. Det tror jeg vi finner over hele linja.

Jeg skjønner at det kan være fristende å ta hånda ned i «godteposen» når ingen ser på. Men den tilliten du fikk da vi, innbyggerne, ga deg makt, den skal du gjøre og ha gjort deg fortjent til.

For ærlig talt - ta dere sammen, det her gidder vi ikke!

Kommentarer til denne saken