Gå til sidens hovedinnhold

Det er de som tror de kan forandre verden, som faktisk gjør det

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære folkevalgte.

Som vi alle vet står kommunen i en vanskelig økonomisk situasjon og det må foretas noen valg. Noen vil alltid være uenig. Alle kan ikke bli fornøyd.

Vi undres på om man man klare å ro i havn et budsjett som gir en investering i fremtiden? Om politikerne kan ta valg som gir avkastning over tid?

Vi i prosjektgruppa ble oppnevnt av ordføreren for å skape vekst på Levangsheia. Det har vi klart, men vi er langt ifra ferdig. Vi har også fått støtte av politikerne i arbeidet, noe vi jubler for. Det har blitt vedtatt å selge tomter til 1 krone og flerboliger til halv pris. Det er et steg i riktig retning, men det føles ut som om vi tar to steg tilbake likevel.

Tomtene til 1 krone selges, men fristen er satt til slutten av mai. Skolestruktursaken kommer opp 22. april og vi har fått tilbakemeldinger om flere interesserte i leiligheter, men de vil ikke kjøpe før de vet hva som skjer med barnehagen og skolen. Det snakkes om å selge barnehagen. Parken er snart ferdig, men likevel vet vi ikke fremtiden til omsorgsboligene. Det er mange usikkerhetsmomenter, som setter arbeidet vårt på pause.

Det er de som tror de kan forandre verden, som faktisk gjør det.

Man må aldri undervurdere drivkraften i et engasjert lokalsamfunn. Her kommer mye gratis.

Prosjektgruppa og andre engasjerte på Levangsheia har flere ganger bedt politikerne se mulighetene for å bygge opp lokalsenteret Stabbestad. Gå i sømmene og se løsninger. Hvorfor kommer det ikke søkere til Stabbestad? Er det noe med kriteriene som er annerledes nå, enn tidligere? Hvilke muligheter har Stabbestad, som eneste omsorgsbolig i kommunen med slike fasiliteter? Kan man gjøre struktur endringer i for eksempel hjemmetjenesten, som er mer økonomisk? Kan man samarbeide med de lokale om å få se på mulighetene for å leie ut barnehagen til tilreisende? Kan man leie ut parkeringsplassene ved barnehagen og skolen i sommersesongen?

Vi ber dere også se konsekvensene. Om barnehagen selges, vil man aldri få den igjen. Man bygger ned lokalsenteret Stabbestad. Minsker mulighetene for befolkningsvekst og senker bostedsattraktiviteten.

Som nevnt tidligere, så kan vi være med å finne løsninger, tenke kreativt og se på tall. Kanskje man kan klare å finne en løsning, som gagner fremtiden til både Levangsheia og kommunen.

Med vennlig hilsen
Prosjektgruppa Livet på Levangsheia

Kommentarer til denne saken