Denne skolen har 190 elever – nå blir tilbudet større enn noen gang

Viktig arena: Kulturskolen er en viktig arena. Det mener Julie Stordalen, som har vært elev tidligere, Oskar Stordalen, en av de yngre på skolen. På bildet er også lærerne Silje Stordalen, Anne Grete Krogh, Kristoffer Himle, rektor Thomas Moen og lærerne Kjetil Valldal og Lise S. Bottlofs. (Innfelt skolens nye flott brosjyre).

Viktig arena: Kulturskolen er en viktig arena. Det mener Julie Stordalen, som har vært elev tidligere, Oskar Stordalen, en av de yngre på skolen. På bildet er også lærerne Silje Stordalen, Anne Grete Krogh, Kristoffer Himle, rektor Thomas Moen og lærerne Kjetil Valldal og Lise S. Bottlofs. (Innfelt skolens nye flott brosjyre). Foto:

Koronaviruset har ikke klart å knekke kulturskolen i Kragerø. Digital undervisning ble redningen. Når skolen starter til høsten, skal alt være tilbake til normalen med et bredere og større tilbud enn noen gang.

DEL

Kulturskolerektor Thomas Moen medgir at det ble tøft da koronaen «inntok» Norge og landet måtte stenges ned.

– Vi måtte snu oss rundt og ved godt samarbeid fikk vi til digitale løsninger. For både lærere og elever kunne dette bli en utfordring, læringskurven var til tider bratt, mener at vi sammen fikk til et bra tilbud for elevene, sier Moen.

KV treffer rektoren sammen med noen av kulturskolens lærere, samt et par elever. Nemlig Julie Stordalen, tidligere elev ved skolen og Oskar Stordalen, som har noe kortere fartstid enn søsteren.

Står klare

Kulturskolen håper at landet ikke kommer i en likende situasjon som det som skjedde midt i mars, ved at viruset slår til igjen.

– Jeg tror og håper at så ikke vil skje, men at vi fra høsten kan ha normal drift. Det er langt mer hyggelig både for lærere og elever og kunne undervise en til en, samt dem som undervises i grupper. Skulle likevel det verste skje, står vi godt rustet til digital undervisning. Kommende skoleår tilbyr vi også digital undervisning på flere plattformer for elver som av en eller annen grunn måtte ønske det.

Moen forteller vider at interessen for Kragerø kulturskole er bra. I år har man hatt cirka 190 elever, samt at man har hatt tilbud til barnehager og sykehjem. Korpsene i kommunen, samt koret Singspiration, ligger også under kulturskolen.

Fra kveding og torader til trommer og band

Kragerø kulturskole har et bredt kulturtilbud. Et av de nye tilbudene, er norsk folkedans hvor undervisningsgruppene inndeles etter alder. Elevene får delta på prosjekter og konserter.

For dem som sverger til musikk, kan det blant annet nevnes at det gis opplæring i fiolin, hardingfele, klarinett, saksofon, gitar, piano og trommer. Innen sang blant annet kveding, vokalundervisning og vokalgrupper. Glemmes må ikke kunst, som Lise S. Bottolfs har ansvaret for.

– I korte trekk dreier det seg om visuell kunst, samt fordypning i samme fag. I visuell kunst får elvene jobbe med ulike teknikker, blant annet innen tegning, maleri, skulptur og grafikk, sier Bottolfs.

– Et av våre viktige tilbud er tilpasset musikkopplæring for barn og unge med spesielle behov eller sammensatte lærevansker, forteller Kjetil Valldal.

Han har med seg Kristoffer Himle, som underviser på trommer.

Kulturskolen er viktig

Julie Stordalen (21) har vært en trofast elev ved kulturskolen, noe som var verdifullt da hun begynte på musikklinja i Skien.

– Gjennom kulturskolen fikk jeg et veldig godt grunnlag. For dem som har planer om å utdanne seg innen sang og musikk, er kulturskolen en viktig start. Personlig følte jeg med mye tryggere da jeg startet på musikklinja, forteller hun.

Fristen for å søke om plass på Kragerø kulturskole er 24. juni.

God skole: Julie Stordalen mener at kulturskolen har vært viktig for videre utdanning, her sammen med rektor Tomas Moen.

God skole: Julie Stordalen mener at kulturskolen har vært viktig for videre utdanning, her sammen med rektor Tomas Moen. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken