Sommeren 1963 gjorde NRK opptak til en film om Theodor Kittelsens oppvekst i Kragerø. Den ble vist i fjernsynet i januar 1964. To år senere ble den vist i reprise og siden har den mer eller mindre blitt glemt.

– Vi ble tipset av Sverre Okkenhaug om filmen og nå har vi kjøpt en kopi av filmen som skal vises på storskjerm på biblioteket under årsmøtet, opplyser Willy Nilsen.

Noe av det artige i filmen er at enkelte scener ble spilt inn i Kragerø med en del Kragerø-ungdommer som statister. Sammen med Theodor som ble spilt av Lars Berg, løper de rundt i smauene. Leker forskjellige steder i byen. De springer opp og ned trapper. De er i Martines trapper, Krantrappene, «Under tekka» på Øya og andre steder i byen.

Arne Georg (Bør) Pedersen som var en av statistene, fortalte i et intervju med KV i 2012 at han og noen kamerater ble engasjert. De fikk på seg gamle klær og var med på innspillingen. Som takk for hjelpen fikk statistene hver sin diplom.

– Dette er film som ble laget for barn og ungdom, men etter å ha sett den kan jeg trygt si at filmen er like interessant for voksne. Men man må ha i bakhodet at den er laget i en annen tid, i fjernsynets barndom, sier lederen i historielaget.

Andre steder hvor det også er filmet, er Jomfruland og Bråten kirkegård.