Gressmatta på Kragerø stadion har vært både hard og isete den siste tida, og i forrige uke skulle KIFs seniorlag vært i gang med sesongoppkjøring på stadion. Det skriver Kragerø IF Fotball i en pressemelding.

– På grunn av været var det til tider umulig, men også uforsvarlig å gjennomføre trening på stadion, så da har vi måttet gjøre andre tiltak, sier den nye hovedtreneren for laget, Marius Kristiansen.

For når værgudene ikke får bestemt seg for om vi skal ha varmegrader eller kuldegrader, og dermed gir oss vekselvis begge deler i kombinasjon med nedbør – ja, da blir det utfordrende forhold.

Kristiansen forteller at flere andre klubber i Grenland sliter med de samme problemene, og at det ikke er annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet.

Men selv om treningsforholdene på banen er dårlige, satte ikke det en stopper for planen om å starte opp treningen. I forrige uke fikk fotballgutta trene innendørs hos en av sponsorene, Family Fitness.

– Tirsdag hadde vi en økt med fokus på kjernemuskulatur og generell styrke, forteller Kristiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stilte med instruktører

Også torsdag fikk gutta trene innendørs, og denne gangen hadde Family stilt med en egne instruktører, Maiken Walle og Linn Solbekk Wang, som guidet laget gjennom en treningsøkt med fokus på mobilitet, stabilitet og skadeforebyggende trening.

– Vi synes det er flott at KIF ønsker å kjøre økter med fokus på basistrening og skadeforebyggende mobilitetstrening, og stiller gjerne opp med lokaler og instruktører ved behov. Vi vet hvor avgjørende allsidig trening er for å fremme prestasjon og å forebygge skader, og deler gjerne av vår kompetanse på feltet, sier Walle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selv om de setter pris på treningen innendørs, legger ikke treneren skjul på at de gjerne skulle ha vært ute på gressmatta. Likevel anser han det som viktigst at spillerne får trent.

– Selvfølgelig skulle vi gjerne vært ute og spilt fotball. Det blir det likevel nok tid til senere i vinter, det viktigste nå var å få i gang kroppene etter en lengre juleferie og mye god mat og drikke, smiler Kristiansen, som legger til at laget også gjennomførte en fotballøkt i Kragerøhallen i sist uke.

Forbereder seg

Den ferske hovedtreneren tok nylig over som trener for både A- og B-laget til Kragerø. Han forteller om et oppkjøringsprogram på fire økter per uker.

– Det blir fire felles fotballøkter nå i vinter. Det er et nivå jeg mener vi må ligge på om vi skal konkurrere på dette nivået, sier han.

Styreleder Terje Halvorsen forteller at situasjonen i seniorfotballen i Kragerø er svært spennende, etter at A-laget rykket opp til 4. divisjon i fjor. Utover de to seniorlagene skal Kragerø også ha et juniorlag i år.

– Det blir et juniorlag også, slik at alle skal ha et tilbud. Jeg har telt grovt over, sett opp mot spillere som har vært innom det siste året, og da er det over 50 spillere fra 17 år og oppover. Uten at jeg har noen tall på det, vil jeg tro det er bortimot rekordmange og det desidert høyeste på mange år, forteller styreleder Terje Halvorsen.