"At malerier trenger vedlikehold er like sensasjonelt som at en bil må ha oljeskift"

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevI møte med Kragerø formannskap hadde vi i Kragerø Faste Billedgalleri en redegjørelse om vårt arbeid med å vise hvilken viktig by Kragerø har vært i norsk kunsthistorie. Om å fortsette å vise kunst som er laget her, i egnet lokale. Kragerø kommune har en stor samling malerier, som henger i møtesaler og kontorer, som dessverre ikke alle får se. Og det er synd. I vår redegjørelse nevnte vi også behovet for vedlikehold og sikring av denne kunsten. Dagen etterpå står det i en overskrift i KV at vi kommet med "skarp kritikk" av kommunen. Denne overskriften tenner en journalist i Varden, som værer sensasjon!

Underlig, for vi har ikke kritisert noen. Vi var i formannskapet for å snakke om vår fremtid. At verdifull kunst trenger sikring er ingen nyhet. Heller ikke at kunst trenger vedlikehold. Det er derfor museer har restauratorer. Før røykeloven kom fikk malerier i møtelokaler og private hjem, en etter hvert gyllen patina. Det er magisk å se et bilde bli renset, og en gulgrå himmel bli lys blå igjen. Vi i Kragerø Faste Billedgalleri har kontakt med slik ekspertise.

At journalister vil lage sensasjoner av lite, er dessverre ikke noe nytt. Men at malerier trenger vedlikehold, er like sensasjonelt som at en bil må ha oljeskift, eller at et hus bør males av og til. Og når det gjelder sikkerhet, pleier man å låse begge.

For Kragerø Faste Billedgalleri, Tore Juell

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags