Til våre lokalpolitikere angående budsjettbehandling for 2017

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREV: Jeg ønsker med dette å vise til at kirkesektoren gjennom flere år har skåret inn til beinet. Skal det kuttes ytterligere vil man måtte skjære i selve beinet, hvilket vil få synlige – og hørbare – konsekvenser.

Fellesrådets ansvar er å forvalte lovpålagte oppgaver som før eller siden i livet griper inn i alle menneskers livsløp. Etterlatte skal oppleve rammen rundt en bisettelse i verdige former, de skal komme til en oppvarmet bygning og føle seg ivaretatt.

Våre kirkegårder skal fortsatt være velstelte som vårt ansikt utad, og vi skal ha råd til å hyre inn vikarorganister ved sykdom og ferieavvikling til begravelser og andre kirkelige handlinger. I vår kommune med sin spesielle geografi skal vi fortsatt ha mulighet til å tilby kistebegravelser ved alle kirkegårder.

I kulturbyen Kragerø yter kirkesektoren betydelige bidrag i form av konserter av høy kvalitet med musikere og kor av høy faglig standard.

Ansvaret for å vedlikeholde kirkebygningene hviler tungt, det er snakk om store verdier og dreier seg om å ivareta vår felles kulturarv og våre tradisjoner.

I et stadig kaldere samfunn har vår diakonivirksomhet en viktig oppgave med oppsøkende virksomhet blant eldre og ensomme.

Dette er i hovedsak hva jeg vil nevne i forbindelse med budsjettbehandlingen for fellesrådet 2017 og håper dere finner å kunne bevilge de omsøkte midler.

Terje Tolner

leder av Kragerø kirkelige fellesråd

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags