Kulturhuset vi ikke trenger

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREV: At rådmann mener at det bør jobbes videre med forslag om kulturhus i Fossen-bygget, viser at hun kan ikke ha satt seg inn i kommunens økonomi!

Vi har så mange kultursteder: Kragerø kino, Kragerø bibliotek, Kragerø kunstforening, Løkka, Rødekors-huset, aulaen til Kragerø videregående skole, Kirkene i Kragerø, Sannidal, Helle, Berg museum for å nevne noen.

Alternativet må bli å ikke etablere et kulturhus, men isteden vedlikeholde og utvikle dagens ulike «kulturlokaler». Kommunen bør sjekke hvordan andre byer har bygd kulturhus og deres erfaring. Det tror jeg kunne bli deprimerende lesning.

Det er helt utrolig at rådmannen og kultursjefen anbefaler modellen på Fossen-tomta. Her bør det være næring som kan utvikles videre.

Det er ikke satt av midler i kommunens økonomiplan til bygging av kulturhus og takk for det! Stormannsgalskap har knekt mange, la det ikke knekke Kragerø kommune. Nå må vi håpe at politikerne setter foten ned for dette luftslott. Nå må kulturetaten jobbe med realistiske prosjekter.

Hva med luftslottet i Kirkegata og på Kirketomta, bolystprosjektet? Der har kulturetaten greid å kaste 250.000 kroner rett ut av vinduet på en mislykket arkitektkonkurranse. Hvor mye mer de har betalt til det svenske firmaet som vant konkurransen får vi vel aldri vite.

Arkitekt Jan Abrahamsen hadde laget en plan for området som var helt fantastisk. Den er til og med vedtatt av politikerne.

Nå vil de flytte biblioteket og kunstforeningen til det nye kulturhuset. Dette som skulle være en del av det som ble kalt Kunstnerkvarteret. K12 (Kirkegata 12) er jo allerede lagt ned. Hva med heller å videreutvikle dette prosjektet? Det skulle jo bli så bra sa dem ...

Robek spøker i det fjerne !

Thore Sveberg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags