Arbeid med flyktninger

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Integrering Vi er i disse dager rammet av den største flyktningkatastrofen og forflytningen av mennesker siden 2. verdenskrig. Det er en situasjon, som først og fremst preger flyktningene og landene som er rammet av krig og uro - men som også vi i Norge må forholde oss til. I en stadig globalisert verden kan selv Kragerø føle denne krisen på nært hold.

Det er derfor svært positivt å trekke fram saken som ble behandlet i kommunestyre 6/10 om introduksjonsprogrammet rettet mot flyktninger som ankommer kommunen. Denne beviser at et stort flertall av flyktningene som har ankommet Kragerø har kommet i arbeid eller har påbegynt utdannelse. Dette beviser det vi i Rødt har ment hele tiden. Våre nye landsmenn gir grunnlag for befolkningsvekst, økt sysselsetting og et mer mangfoldig samfunn. Det arbeidsrettede innholdet i introduksjonsprogrammet for flyktningene viser seg også særdeles viktig i denne utviklingen. I sommer kan vi lese at 40 flyktninger var i betalt sommerjobb for eksempel.

I 2011 fikk Kragerø kommune den nasjonale integreringsprisen. De siste årenes positive resultater henger derfor sammen i et lengre løp og et godt arbeid lagt ned av fagpersonell ved voksenopplæringen, kommunen, frivillig organisasjoner, ildsjeler og flyktningene selv. La oss fortsette å være et foregangseksempel for andre kommuner i landet når det kommer til mottak og integrering av flyktningene. Vi er gode, men kan bli enda bedre.

Tobias Drevland Lund

Rødt Kragerø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags