Kulturhus igjen?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevTore Juell, hvem er viktigst for Kragerø? Befolkningen som bor her hele året, eller de som er her noen sommeruker og har økonomi til å betalte noen titusener for et maleri fra Galleri Nicoline, eller andre kommersielle aktører innen bransjen.

Tore, vil et tilpasset, arkitekttegnet kulturbygg på "Fossentomta" skjemme mer ut enn det bygget som står der i dag? Dette er jo egentlig et lagerbygg for Havnevesenet. Pent er det  ikke.

Et kulturhus i en moderat størrelse ville jo også kunne huse det galleri av Kragerø-kunst du har ivret etter.

En teater/konsertsal med plass til for eksempel 400 personer burde jo en by på Kragerøs størrelse ha. Først og fremst for amatørvirksomheten i byen som jobber under svært dårlige forhold, og også Riksteater og andre turneer som kjører forbi Kragerø og har gjort det i tiår. 

Ikke alle kulturhus er en belastning for den kommunen de ligger i, for eksempel Mandal, Lyngdal. Vennesla har hatt kulturhus i over 30 år. Det var forresten Kragerømannen Birger Tellefsen, rådmann i Vennesla i mange år, som var med på å få til det!

Med den utviklingen som nå skjer ellers i havneområdet burde det i samarbeid med investorene og kommunen være mulig å få til dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags