Gå til sidens hovedinnhold

De to lagene trener sammen til vanlig – i kveld møtes de i semifinalen i cupen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kragerø stiller med i år med to lag i 13-årsklassen i Region Sør-cup. Begge lag har tatt seg til semifinalen og torsdag kveld møtes de i Kragerøhallen. Vinneren møter Urædd i Kragerøhallen i slutten av april.

Kragerø 2 er egentlig Kragerøs 12-årslag, som allerede er klare for finalen i sin klasse etter seier over Reistad 28–13 på bortebane. I torsdagens semifinale skal 12-åringene måle kreftene mot 13-åringene. Sist lagene møttes, vant 13-åringene 21–17.

Tror på en jevn kamp

Trener for andrelaget, Sveinung Langerød-Nilsen, tror at det blir en langt jevnere kamp når lagene møtes torsdag.

– Spesielt at to lag fra samme klubb møtes i semifinalen?

– Det er sikkert ikke ofte det skjer. Dette er gutter som trener sammen tre ganger i uka og som kjenner hverandre ut og inn. Jeg tror det ligger an til en spennende kamp hvor «alle» vil til finalen. Jeg vet at førstelaget stiller med redusert lag, sier han.

Langerød-Nilsen tviler ikke på at det blir bra med publikum i hallen når to hjemmelag møtes i semifinalen.

Svekket lag

– Det er korrekt at vi stiller med et svekket lag mot andrelaget. Vi har en spiller som har karantene, en som har sluttet og en som sliter med skade. Vi kan ikke benyttet to spillere, som på grunn av alder spiller på dispensasjon i serien. Det betyr at vi kun har sju spillere, og dermed ingen innbyttere, sier Stine Dahlgren, lagleder for førstelaget.

Hun er ikke i tvil om at spillerne vil yte maksimalt for å komme til finalen.

Finaler i Kragerøhallen

Finalene i 12- og 13-årsklassene for gutter er lagt til Kragerøhallen 25. april. Urædd er allerede klar for finalen, hvor laget møter vinneren av kampen mellom Kragerø 1 og Kragerø 2.

12-åringene er som nevnt klare for finalen etter å ha slått Reistad overbevisende 28–13. I finalen møter Kragerø enten Flint Tønsberg 1 eller Flint Tønsberg 2. Skulle det skje at Kragerø 2 går til finalen, kan det bli to finaler for laget samme kveld.

12-årslaget topper tabellen i serien med full pott på seks kamper foran Flint Tønsberg. I 13-årsklassen ligger Kragerø 1 er på andreplass etter Flint Tønsberg. Kragerø 2 er på tredjeplass.

Kommentarer til denne saken