Gå til sidens hovedinnhold

De eldre har måttet bøte med mye i koronatida – nå får kommunen mer penger til aktiviteter

Etter at koronapandemien for alvor meldte sin ankomst til Norge i mars, har en rekke aktiviteter for eldre blitt avlyst. Det har ført til at arrangørene har blitt nødt til å tenke nytt, noe som koster mer penger.

– De eldre har måttet bøte med mye, slår Inger Nina Isaksen fra kulturkontoret og kontaktperson for Senior'n, Stine Skauen Andersen fast.

Da Fylkesmannen i Vestfold og Telemark skulle dele ut 11,5 millioner kroner til aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet, sendte de inn en søknad. Til sammen kom det inn 101 søknader, og Senior'n var en av de heldige som fikk støtte.

- Vi er så glade! Dette er en skikkelig god nyhet, sier Andersen og Isaksen.

I tida framover har de dermed 300.000 kroner ekstra å rutte med for å skape aktiviteter for eldre. Tradisjonelt har Senior'n stått for aktiviteter som trim med fysioterapeut og kafé. I tillegg har de også hatt datakurs og seniordans. Aktivitetene er viktige for mange.

– Det er et viktig og fast holdepunkt for mange, sier de.

Øremerket

Midlene som nå er tildelt, erstatter imidlertid ikke midlene som blir tildelt fra kommunen i budsjettet.

– Dette er midler som er øremerket til aktiviteter, og er i tillegg til pengene vi får fra budsjettet, sier Isaksen.

Siden koronapandemien gjorde sitt inntog, har en rekke aktiviteter i regi av Senior'n blitt avlyst. Ettersom mange som bruker tilbudet er i risikogruppen, har kreativiteten blitt utfordret. Andersen forteller at de i oktober har hatt utetrening på stadion, men at de framover ønsker å tilby flere gode aktiviteter i en alternativ form. Dette er imidlertid mer kostbart enn vanlig, og derfor kommer de ekstra midlene svært godt med.

– Vi har for eksempel leid klubbhuset, fordi det er mer plass der. Når vi må gjøre ting annerledes, så koster det mer, sier Andersen.

Vil ha tips

Hun og Isaksen er samstemte i at de nå ønsker å få tips fra publikum om hvilke aktiviteter de kan tilby framover.

– Vi skal ha et møte med eldrerådet til uka, så de er også involvert i dette. Om noen har tips til hva vi kan finne på, så blir både vi og eldrerådet veldig glade for at folk tar kontakt, avslutter Andersen og Isaksen.

Kommentarer til denne saken