Gå til sidens hovedinnhold

Byvennene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg reagerer på Henriette Fluer Vikres spørsmål om hvem «Byvennene» er, og om noen av skribentene er medlemmer av politiske partier. Regner med at hun utmerket godt vet hvem som sitter i styret og skriver for Byvennene, men at dette er en måte å uttrykke arroganse og mistro på. Det må vel være helt i orden å være medlem av en gruppe og si sin mening fordi om en tilhører et politisk parti?

Jeg er heller ikke imot at det bygges i Kragerø, Henriette, men ikke at det bygges for enhver pris. Får utbygger det som han vil nå, mister vi det småbypreget vi har, og som vi setter stor pris på at er der fremdeles. Tre-etasjers bygg i betong, på rekke og rad, i gamle bukter og langs kaia, som tar fra oss utsikten til Bærøfjorden, innseilinga og Øya, harmonerer dårlig med den opprinnelige byggeskikken vi har i vår lille by og som vi gleder oss over. Blir utbyggingsplanene realisert, blir alt likt slik det bygges over alt ellers i landet, upersonlig og ensartet. Med tanke på å få folk hit, det være seg turister eller folk som flytter på seg, er det vel nettopp det særpreget vi har som gjør at de kommer, og vi blir.

Jeg prøvde forgjeves å komme med mine argumenter på utbyggers kontor i bua til Solbekk, men fikk bare tomme blikk tilbake! La oss iallfall håpe at sentrumsplanen stopper tre etasjer til på posthusbygget.

Hilsen
Brit Weißer,
en av mange Byvenner!

Kommentarer til denne saken