Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling i Kragerø

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg må si meg enig med Aslak Thorsen og Kragerø Bys Venner når de skriver om den senere tids utforming av Kragerø. Det er vondt å se hvordan byen er blitt forandret, for det er ikke til det bedre, dessverre. Politikerne i byen må vel ta mye av skylden ettersom de har gitt tillatelser i altfor stort omfang på Skrubben, Smedsbukta og på Brygga.

Les også

Hvem leker storby med oss?

Da arkitekt Nils Torp tegnet et forslag for Smedsbukta for noen år siden, var det mange som håpet på dette, men det ble visst for dyrt ettersom det var småbebyggelse og ikke blokker han var opptatt av. Han ville at byen skulle beholde sitt særpreg.

Utbyggere er jo alltid opptatt av penger og profitt så de vil helst bygge i høyden, men de glemmer at det er forskjell på en stor og en liten by. Særpreget blir ofte glemt. Det som er gjort nå på kaia, som har mistet utsyn til sjøen, er nesten utilgivelig. Hensyn til dem som mister den utsikten de har hatt i alle år, er ikke ivaretatt. Hvordan kunne det gå så galt? Jeg har utallige gode minner fra byen som den en gang var. Enda er det mye å se her, men brygga og alt rundt jernbanen er totalt forandret. Hvordan kunne man legge en Spar-butikk på byens flotteste tomt for eksempel? Der burde det ha vært et vakkert bygg som folk ville ha valfartet til, bare for å se.

Les også

Byutvikling – på hvilke premisser?

Nå setter vi vår lit til utbyggerne på det som skal gjøres med Solbekkgården og Vinmonopolbygget, at de vil bli en pryd for Kragerø når alt blir ferdig.

Jeg vil sende en takk til Aslak Thorsen, til Kragerø Bys Venner og til Ulf Hamran for at dere engasjerer dere i Kragerø og byens utvikling, med et håp om at dere vil bli lyttet til av dem som står bak alle (ikke fullt så gode) løsninger.

Rigmor Irene Falla

Kommentarer til denne saken