Gå til sidens hovedinnhold

Byggeskikk eller ødeleggelser. Demokrati eller offentlig diktatur

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For tiden foregår det store diskusjoner og klart uttrykk blant innbyggerne for hva de mener om den utvikling som har skjedd og skjer med bebyggelsen i kommunen.

I mange år har det vært fokus på den katastrofale avtalen som kommunen inngikk med Kruse Smith eller Kragerø Utvikling i sin tid. Dette endte først med at vi fikk et bygg som overhodet ikke hører hjemme blant det vi oppfatter som den gamle stilen, «Spar-bygget». Videre bygget på B13 som nå dekker for vår alles rett til utsikt mot sjøen.

Siste er så utbyggingen i Smedsbukta og den okkupasjon av sjøområder som har skjedd der. Tar vi ikke helt feil så er resultatet langt fra det som først ble godkjent, som i etterkant ble «justert i alle retninger».

Alt dette er klart etter folks oppfatning ikke den utvikling en ønsker.

Nå ligger det nye planer for utbygging av «Solbekkgården» og gamle posthuset. Det siste er jo helt forferdelig med påbygging av flere etasjer. Nå vet vi jo ikke sikkert hvor mye som blir godkjent, men det er nok en god grunn til å tro at uansett vil det skape sterke reaksjoner.

I Torvgata 4 har en av beboerne der søkt om å få satt opp en liten veranda som ikke vil virke ødeleggende for det visuelle i nærmiljøet. For noen år siden ble det gitt tillatelse til en veranda på toppen av bygget. Det som nå søkes om er så langt vi har oppfattet et mindre inngrep enn det som allerede er påbygd på bygget.

Nå må de som skal behandle dette ta til fornuft og for en gangs skyld la folks oppfatning seire med å godkjenne denne verandaen.

Øyvind Olsen
Kragerø SV

Kommentarer til denne saken