Slik er programmet for byfesten

Festklare: Denne gjengen arrangerer byfest i Kragerø kommende uke.

Festklare: Denne gjengen arrangerer byfest i Kragerø kommende uke.

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en stor gjeng som samarbeider om programmet på byfesten den kommende uka.

DEL

– Hovedutvalget i kommunen ønsker å videreføre det vi vil kalle en suksess i fjor, byjubileumsfeiringen, forteller Øyvind Olsen.

– Signalene den gangen var klare, mange hadde savnet et slikt opplegg i Kragerø, derfor samlet vi trådene etter sommeren, og satt i gang med å planlegge Byfest, en uke hvor vi kan vise Kragerø i sin helhet, med fokus på barn og familie, fortsetter Olsen.

Klar oppfordring

– Vi håper dette kan være begynnelsen på en tradisjon, sier Olsen, som kommer en en klar oppfordring, om Byfest-tradisjonen skal bli slik arrangørene håper.

– Vi oppfordrer alle lag og foreninger i hele Kragerø til å tenke på hva nettopp de kan bidra med. Byfesten bør strekke seg ut over hele kommunen, sier Olsen.

Han vil at Byfest-arrangementet skal vise hva hele Kragerø, inkludert øyene, Levangsheia, Sannidal, Helle, Skarbo med mer, er.

Varer i en hel uke

Programmet for byfesten starter i dag, lørdag, med Bondens Marked i sentrum og åpning av utstillingen «Karikaturtegneren Odd Einarson» i Bakkeruds ArtBunker. Videre utover uka blir det Pop Up-teater ved Bymusjonen, sightseeingtur med «Gamle Kragerø», foredrag på biblioteket, barne-workshop i glassblåseriet til Helmersen Glass og vandring i forskjellige kunstneres fotspor.

På torsdag blir det servering av ertesuppe og forfriskninger hos Sjømandsforeningen.

– Vi lover å servere damer også, fleiper Arne Hansen.

Byfrokost

En av byjubileets store suksesser var byfrokosten på Jens Lauersøns plass i fjor sommer.

– Vi ser ingen grunn til å ikke gjenta suksessen, så vi har samlet Brødrene Brubakken, og mange av restaurantene i byen, i tillegg til Spar og fiskebrygga, forteller Helge Rognli i markedsrådet i Visit Kragerø.

– Her kan en spise seg god og mett.

Byfrokosten finner sted ondag klokka 10.

Ellers blir det konsert hele dagen på Jens Lauersøns plass onsdag, med diverse lokale artister og band.

På kvelden blir det bryggedans på Jernbanekaia.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken