– Lørdag 7. mars kom jeg tilbake fra Krakow etter å ha vært på besøk hos sønnen min Ola, som studerer der nede. Få dager etter hjemkomsten, så måtte jeg i karantene. Ja, jeg måtte i karantene, fordi de som hadde kommet hjem fra utlandet etter en viss dato, måtte i karantene. Det var helt surrealistisk. Hadde aldri innbilt meg at en ikke kunne være på arbeid på grunn av et virus i år 2020. Satte i gang med å rydde fra loft til kjeller, samt at det ble en del malerarbeid.

LES OGSÅ: Nå er det opp til deg - slik stemmer du

Fint å treffe kundene

– Etter å ha sittet i karantene, var det godt å komme tilbake til butikken på Torvet, veldig godt å få møte kundene igjen. Det vil si, at byen var nesten folketom, «alle» holdt seg hjemme for å unngå å bli smittet.

Mastereid forteller at noe måtte hun finne på for å få kontakt med kundene, for henne ble det noe helt nytt.

Kundekvelder på nett

– Jeg måtte rett og slett komme til kundene, selv om kundekvelder på nett var utenfor komfortsonen. Utrolig bra at man i disse krisetider kan kommunisere på nett, noe svært mange satte pris på. Hadde fått laget noen videosnutter, for at kundene kunne få se varene, betalingen skjedde på Vips. Dette ble veldig populært, og en fin måte å holde driften i gang.

Nettopp dette med nettbutikk er ikke helt fremmed for henne, men kundekvelder på nett, var mer ukjent.

Butikken var for øvrig stengt kun i tre dager, hun hadde gode venner, som stilte opp mens hun satt i karantene.

Elsker butikken

Neste år runder Classique nok en milepæl, nemlig 30 år. I alle år med Wenche Mastereid ved roret.

– Jeg elsker kundene mine, har stort sett ingen problemer med noe. Kundene er en viktig årsak til at jeg fortsetter år etter år.

– Hva med tyverier?

– Det skjer fra tid til annen, noen mer alvorlige. Hadde et tilfelle i fjor, da en kvinne i 60-åra fikk med seg en del varer. Det viste seg at vedkommende hadde vært på et raid i sentrum.

Wenche Mastereid har tre butikker i Kragerø, samt én i Kristiansand hvor svigerdatteren Tine Sørdalen Mastereid er sjef.