Gå til sidens hovedinnhold

Brenner for håndballen

Artikkelen er over 1 år gammel

Marianne Lutro er en kjent skikkelse i Kragerøhallen. Blant annet har hun ansvaret for matservering til «alle» tre dager i uka.

– For noen tid tilbake gikk noen bestemødre sammen om å lage mat til ungene etter skoletid, det skjedde i kafeteriaen. Synes dette var et så bra tiltak, at jeg tok det opp med blant annet foreldre og andre om at dette burde vi starte opp igjen. Jeg påtok meg ansvaret, dermed var vi i gang, forteller Lutro.

Tre ganger i uka

Mandager, tirsdager og torsdager servers det kveldsmat for en rimelig penge, for «alle» i kafeteriaen i hallen.

– Nå før jul er det naturlig nok julegrøt som står på menyen. Vi legger vekt på at det vi serverer skal være godt og næringsrikt. Tilbudet har bokstavelig talt falt i smak hos flere. Det er for øvrig plass til enda flere, både barn og voksne, sier Lutro.

I forbindelse med skolemesterskapet i håndball, først for barnetrinnet, senere for mellomtrinnet og ungdomstrinnet, sto kiosken for matserveringen. På menyen sto velsmakende fiskeburgere.

Slik stemmer du på din favoritt

Skagerrak Sparebank skal kåre årets ildsjel, i samarbeid med KV. Stemmeskjemaer vil bli lagt ut i banken og trykkes som annonser i KVs papirutgave.

Dessuten er det mulig å stemme digitalt både på bankens hjemmeside og KV.no, eller så kan du sende en epost til: jgp@skagerraksparebank.no

Det går an å stemme til og med tirsdag 17. desember.

Alle som stemmer er med i trekningen av et verdikort på 1.000,-. Vinneren av Ildsjelprisen mottar en sjekk på kr. 10.000,- fra Skagerrak Sparebank.

KLIKK HER FOR Å GI DIN STEMME!

«Bor» i hallen

Om hun ikke akkurat «bor» i hallen, så tilbringer hun atskillige timer der.

– Er nok der seks dager i uka. Blant annet har jeg ansvaret for å åpne og stenge kiosken. Vi har heldigvis et godt team som byttes om å stå bak disken. Kiosken er en viktig inntektskilde for oss.

Hun har to gutter som spiller håndball, samt en jente som akkurat har begynt. En av guttene er i tillegg aktiv i turn.

– Det er unektelig mye en skal følge opp. Har man barn med på aktiviteter, må man følge opp.

Sønnen Henrik spiller på 13-årslaget, som «herjer» i serien.

Lærer

Lutro er til daglig lærer ved Kragerø skole, samtidig som hun studerer via internett ved universitetet på Notodden.

– Skal ha to eksamener tett på hverandre, da er utdannelsen fullført. Har tro på at det skal gå bra.

I nominasjonen av Lutro pekes det blant annet på at hun er et ekstremt arbeidsjern, som holder kafeen i hallen i gang, og gjør den til et supert sosialt sted for foreldre og barn.

Kommentarer til denne saken