Det sier prosjektleder Julius Finnsson.

– Det var ikke gjort noe med den siden 1991, og de senere årene har gulvet blitt veldig porøst og gått i stykker, forteller han.

I løpet av de siste ukene har det gamle gulvet blitt slått opp og fjernet. Et nytt betonggulv på cirka 200 kvadratmeter er lagt, mens vegger har fått flere malingsstrøk og lysarmaturer er skiftet.

– Totalt er dette et prosjekt til 650.000 kroner, opplyser Finnsson.

Den gamle porøse betongen hadde begynt å trekke fuktighet, og dermed tok det mye lengre tid å få tørket både biler og utstyr.

Garasjearbeidene skal etter planen være sluttført i løpet av denne uken.

Nye vogner

Den renoverte garasjen vil som den gamle, få plass til brannvesenets fire utrykningsvogner.

– I tiden som kommer vil brannvesenet i Kragerø få to nye utrykningsvogner. En tankvogn og ikke minst en splitter ny, moderne mannskapsvogn, forteller enhetsleder Morten Dalen ved brannstasjonen.

Den gamle tankvogna var i utgangspunktet en 1993-modell kommunal lastebil, som ble bygd om til tankvogn. Det er en utrykningsvogn som langt fra holder dagens krav.

– Vi får en ny tankbil midt i oktober, en firehjulstrekker Scandia med rundt 400 hestekrefter. Den får en tankkapasitet på 8000 liter, sier Dalen.

Investering på seks millioner

Men det slutter ikke der. Mot slutten av året vil brannvesenet virkelig få den stor «julepresangen», nemlig en ny, etterlengtet mannskapsvogn. Dette kommer til å bli brannvesenets hovedvogn.

– Ut ifra vårt behov vil vi når alt er på plass, få optimalt med utrykningsvogner, sier enhetslederen.

Den nye mannskapsvogna vil få plass til fem personer, ha slukkevann, skumvæske og aktuelt utstyr fram til skadesteder.

Også denne utrykningsvogna vil bli en firehjulstrekker. Dette er en investering på totalt seks millioner kroner.