Her satses det først og fremst på lokale krefter. Det er Lydlåven som står for lyden, Jensemann som står for servering og alle artister har lokal tilknytning. Bergsvein Hofstad og Kristoffer Himle utgjør den akustiske duoen «Glemte Minner». De skal starte det musikalske programmet begge dagene og man kan forvente nytt og gammelt på både norsk og engelsk.

Nettothoughts, eller Anette Kathenes, er en singer/songwriter fra Kvinnherad som har bosatt seg i Kragerø. Hun har allerede debutert på den lokale scenen og gleder seg til å fremføre sangene sine for publikum i sommerbyen Kragerø. (Brev från) KOLONIEN har base i Grenland, men et av bandmedlemmene bor i Kragerø. Bassist Jan Erik «Kito» Eriksen har også jobben som lydmann under festivalen. Dette ensemblet fremfører sanger fra Cornelis Vreeswijk sitt repertoar.

GRIBB er et lokalt band som etter eget utsagn spiller skjærgårdsrock og synger på Kragerø-dialekt. Bandet har allerede noen utgivelser bak seg og nå er de igjen aktuelle med ny musikk i form av albumet «Åpen råk». Bandets opptreden under festivalen blir derfor en premierefest hvor de nye låtene presenteres.

Julius Winger er Oslo-gutten som emigrerer til Rauane hver sommer. Han har flere plateutgivelser bak seg og har til og med deltatt i Melodi Grand Prix! Han er først og fremst kjent for sine maritime sanger om hav og sjøliv. Sigrid Veronika Ludvigsen fra Tvedestrand gjør tolkninger av sanger innen blues og soul. Med seg har hun noen lokale gjester blant andre Erik Wreen Johannessen på gitar og Glenn Øygarden på vokal.

Shotgun sally våkner opp fra en lang narkose og gjør to eksklusive konserter i sommer. Gjennom plateserien Norske Albumklassikere har bandets cd-utgivelse fra 1993 kommet ut på vinyl for første gang. Mannen bak prosjektet, Christer Falck, har mer enn antydet at han vil komme for å overvære konserten og for å si litt om prosjektet, såfremt ikke noe uforutsett skulle skje. Arrangørene er optimistiske av natur og gleder seg til å vise frem for turister og fastboende det som kun er en liten del av hva musikklivet i Kragerø har å by på.

Jan Arild Neppi Hammer