Biblioteket har åpnet igjen

Etter å ha vært stengt for publikum siden koronaviruset ble oppdaget i mars, er Kragerø bibliotek igjen åpnet.

DEL

- Endelig åpner vi blioteket igjen! Riktignok med reduserte åpningstider og ikke mulighet for å bruke biblioteket i ubetjent tid, men vi ønsker alle våre lånere og brukere tilbake til biblioteket mens vi er tilstede! I ukene vi har holdt stengt har vi benyttet anledningen til å gjøre endringer i biblioteket som vi gleder oss til å vise fram. Vi håper og tror at dere vil like det, sier bibliotekar Astrid Laland i en pressemelding.

Smittetiltak

På grunn av korona er det en del smitteverntiltak som også vil gjelde for biblioteket. Først og fremst gjelder de to viktigste reglene som ellers i samfunnet:

1) Hold avstand til andre

2) Ha god håndhygiene

- Når du kommer til biblioteket ønsker vi at du leverer bøker du har lånt i innleveringskassene som står ved inngangen, og at du deretter bruker hånddesinfeksjon før du går inn. Vi har lagt til rette for mindre sittegrupper, men biblioteket tar ikke imot organiserte besøk av barnehager, skoler eller andre grupper. Vi setter fram hånddesinfeksjon og oppfordrer leserne til å bruke det før man blar i aviser og tidsskrifter. Det vil også stå hånddesinfeksjon ved søkemaskiner, selvbetjeningsmaskiner og publikumsmaskinen – vi oppfordrer alle til å bruke dette før de tas i bruk, fortsetter Laland.

Biblioteket har ryddet vekk spill, leker og tegnesaker. Meierigalleriet er stengt og på studierommene er det redusert studieplasser fra to til en per rom. Biblioteket har forsterket bemanning i begge etasjene, og vet at biblioteket er et trygt sted å besøke.

Laland minner om at man fortsatt kan bruke det digitale biblioteket, der det blant annet er tilgang til e-bøker, e-lydbøker, aviser, tidsskrifter, filmer og mye mer.

- Vi oppfordrer flest mulig til å bestille og reservere materiale digitalt. Men – viktigst av alt: Trenger du hjelp – ikke nøl med å spørre oss. Vi gleder oss til å se dere igjen, vi har savnet dere alle sammen, avslutter Astrid Laland.

Artikkeltags