Det er verken en påstand eller ønsketenkning. Det er fakta.

For biblioteket er både et sted for dem som har lest og opplevd mye, som har brukt biblioteket i årevis, og som vet hvilken kulturell gave vi har. Midt i byen med alle tjenester, muligheter og kompetansen som finnes der.

Men biblioteket er også for dem som er i startfasen av livet og som trenger å erfare og få en smakebit på noe av det kulturlivet her i byen har å by på. Helt gratis. Sammen med en voksen eller alene. Å kjenne gleden av å lære og oppleve noe nytt bidrar til økt mestring, selvtillit og selvfølelse. Det er noe vi alle både ønsker og trenger. Hele livet. Uansett hvem vi er, eller hvem vi ønsker å være eller utvikle oss til å bli.

Det man får på biblioteket får man ikke mange andre steder. Låne, lese, lytte og oppleve. Bli sett og få være seg selv. Uavhengig av status, alder og bakgrunn.

Med veiledning av faglig kompetente ansatte får man hjelp enten man kommer med en spesifikk bestilling eller man ønsker innspill og råd. Uansett blir man møtt med samme gode service og positive engasjement.

Er vi for godt vant med dette fantastiske tilbudet til å se og verdsette, eller må det nedskjæringer til og tap av viktig personell før vi merker hvor privilegerte vi egentlig er?

Kragerø bibliotek bidrar til bedre folkehelse – for alle! Det er en påstand, men for meg og flere er det også fakta!

Elin Thorsen
Lærer, psykiatrisk sykepleier, småbarnsmor og bibliotekvenn