Ble biblioteksjef i nabokommunen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Da Karin Lundvall fikk mulighet til å kjøpe tomt i Kragerø, der hun har feriert de siste 30 årene, begynte jakten på jobb. Den jakten endte i Gjerstad.

DEL

Det passet godt for Lundvall at Kari Borgen, Gjerstads forrige biblioteksjef, gikk over i pensjonistenes rekker. For etter å ha feriert i 30 år på Levang i Kragerø, fikk familien Lundvall tilbud om å kjøpe hustomt.

– Siden det er boplikt i Kragerø, begynte jeg å se meg om etter ny jobb. Først kikket jeg i Kragerø, men der var det ingen stillinger ledig. Så kom det mail om stillingen i Gjerstad, og jeg tenkte at dette er noe for meg. Og for to uker siden så flyttet vi ned til Levang fra Bærum, forteller Randi Lundvall.

Også kulturkonsulent

Opprinnelig kommer Gjerstads nye biblioteksjef fra Bodø, noe dialekten hennes bærer preg av til tross for lang tids bosetting på Østlandet.

– Jeg bodde i Bærum i 30 år før jeg kom ned hit. Der var jeg skolebibliotekar, samt at jeg de siste ti årene har vært faglærer i engelsk. Også i Gjerstad blir det flere ting å bruke tiden på enn biblioteket.

– Det er en full stilling, men 20 prosent er som kulturkonsulent. Jeg har blant annet ansvaret for kulturkvelden, kulturprisen, Ungdommens kulturmønstring og 17. mai. I tillegg skal jeg være koordinator for lag og foreninger. Jeg tror kulturdelen blir morsom, men også at den fort blir mer enn 20 prosent, sier Lundvall.

Viderefører

Siden hun ikke har hatt noen tilknytning til Gjerstad fra tidligere, har det vært en bratt lærekurve de første dagene i ny jobb.

– Men, jeg har blitt tatt imot på en god måte av alle jeg har vært i kontakt med. Og nå i begynnelsen har Randi Lundvall ingen planer om å revolusjonere biblioteket.

– Det Kari Borgen har gjort med biblioteket ser jeg har vært veldig bra, så først og fremst kommer jeg til å fortsette i hennes ånd mens jeg lærer meg mer om grunnlaget jeg har å jobbe med. Med bakgrunn fra jobben som skolebibliotekar, vil trolig samarbeidet med skolene bli høyt prioritert framover.

– Det blir spennende med nye lånegrupper fra barnehage til seniorer. Men, jeg har også vært i kontakt med skolene, slik at det nå er satt opp datoer hvor jeg skal besøke de forskjellige klassetrinnene fra 1. til 8. klasse ved de tre skolene i bygda. Og når hun ikke er på jobben i Gjerstad, er det mange interesser som kjemper om fritiden. – Jeg er naturlig nok glad i bøker også på fritiden. I tillegg liker jeg veldig godt musikk, og jeg synger i kor. Ut over det går det mye i tur og trim, avslutter Lundvall.

Artikkeltags