– Hva er det dere vil?

PÅ BERG: Formidlingsansvarlig Christine Hermansen (til venstre) og direktør Jorunn Sem Fure møtte politikerne i hovedutvalg for samfunn på Berg. Foto: Jon Fivelstad

PÅ BERG: Formidlingsansvarlig Christine Hermansen (til venstre) og direktør Jorunn Sem Fure møtte politikerne i hovedutvalg for samfunn på Berg. Foto: Jon Fivelstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Hvilke museumspolitiske ambisjoner har Kragerø?

DEL

Direktør Jorunn Sem Fure i Telemark museum stilte spørsmålene til politikerne i hovedutvalg for samfunn, da hun og formidlingsansvarlig Christine Hermansen møtte dem på Berg.

Avklare ambisjoner

Direktøren understreket at det nå var nødvendig både å avklare ambisjonene for hva Berg skal være i fremtiden, og hvilke strategier som må legges for å oppfylle ambisjonene.
Hun refererte til de museumspolitiske signalene som kommer fra staten.
 

– Beskjeden vi får er at museumssektoren har fått nok. Det ligger an til å bli nullvekst, og mulig nedgang i statlige bevilgninger, sa Jorunn Sem Fure.

Satser på Kittelsen

I tillegg til museumsfaglige krav, skal profesjonelle museer nå også drive forretning, opplyste museumsledelsen.
Det vil blant annet bety at Telemark museum nå må satse på det som når mest publikum.
 

– Det var kjempegøy og rørende å se hvordan Kittelsenvandringene i sommer ble mottatt, sa formidlingsansvarlig Christine Hermansen.
 

– Vi vil videreføre satsingen med en kjent kunstner og et spennende prosjekt, som vi foreløpig ikke kan gå ut med. I tillegg håper vi å få videreført Kittelsen-vandringene, sa hun.
Ved siden av formidling knyttet til Kittelsenhuset, vil Telemark museum satse på arrangementer og formidling i sentrum og skjærgården i sommersesongen.
 

– Berg vil uansett beholde magasin- og arkivfunksjon. Det er våre kjernevirksomheter. Kanskje andre kan utnytte Bergs kvalitet som friluftsområde og en aktiv arena for foreningsvirksomhet på en bedre måte? sa Sem Fure.
 

– Det har vært en følelse av at alle parter har vært på barrikadene med elendighetsbeskrivelse etter konsolideringen. Nå må vi komme oss bort fra det, sa kultursjef Harald Bothner.
 

– Vi ønsker å ha et museumsseminar i januar måned, blant annet for å få tilbake det lokale engasjementet for Berg. Men det er avgjørende at vi har en fast person knyttet til Berg.

Artikkeltags