Kragerø kommune har sendt ut en fellesmelding til innbyggere i sentrum lørdag kveld og markert denne som viktig.

Slik lyder meldingen:

«Det brenner i sentrum, og på grunn av fare for spredning og mye røyk, må dere evakuere til rådhuset. Samling i kommunestyresalen i 3. etasje.»

Senere er møtestedet endret til kommunens administrasjonsbygg på B13-tomta.

I skrivende stund jobber nødetatene iherdig med å få kontroll på en alvorlig brann i bygården med adressen Storgata 7, som huser både klesbutikken Classique og flere leiligheter.

Brannen ble først meldt klokka 20.07 lørdag kveld.

Like før klokka 21.50 opplyser politiet at kommunens kriseledelse er etablert for å ivareta de evakuerte.

– Det er fortsatt ikke kontroll på brannen. Slokkeinnsats pågår fortsatt. Kvartalet hvor det brenner er evakuert og det er iverksatt evakuering av tilstøtende bebyggelse, skriver politiets operasjonsleder.

Brannen utgjør betydelig spredningsfare i den gamle og verneverdige trehusbebyggelsen i sentrum. Brannvesenet jobber på spreng for å hindre spredning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forsøker å finne husrom

Ordfører Grunde Wegar Knudsen (Sp) forteller til KV klokka 21.45 at han befinner seg på Kragerø rådhus for å bistå i kriseorganiseringen.

– Dette er svært alvorlig. Alle tilgjengelige mannskap er ute og vi stenger av hele sentrumskjernen, forteller en tydelig opprørt ordfører.

– Det er allerede en del folk i kommunestyresalen. Vi forsøker nå å finne husrom til dem som ikke kommer seg hjem til sine boliger i natt. Vi følger situasjonen tett og ser an denne dramatiske hendelsen utover kvelden og natten.

Etter hva KV erfarer skal minst 20 personer ha blitt evakuert til rådhuset per klokka 22.00 lørdag kveld.

Føreløpig er det ikke meldt om personskader.

Innkvarteres hos Sportellet

Grenland brann og redning har kalt inn mannskap fra både Porsgrunn, Bamble og Drangedal, får KV opplyst. I tillegg bidrar lokalt mannskap fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

I 22.30-tiden får KV bekreftet at berørte beboere blir tilbudt husrom hos Kragerø Sportell & Apartments på Hestøya. Flere skal allerede ha blitt fraktet dit.

Kragerø kommune opplyser klokka 23.40 at inntil 20 personer er innkvartert hos Sportellet.

– Kommunens psykososiale kriseteam er til stede og tar hånd om personene som er der, melder kommunen.

Se videoer:

Video: Espen Solberg Nilsen

Video: Henny Eneberg