Bekreftet: Den smittede er elev ved Nøtterøy videregående skole

Av

Fylkeskommunen går ut med informasjonen i samråd med familien til den smittede.

DEL

(Telemarksavisa) Kommunikasjonssjef Harald Haave i fylkeskommunen bekrefter til Tønsbergs Blad at den smittede er elev ved Nøtterøy videregående skole.

Han sier også det er gjort grundige vurderinger på hvorfor man ikke gikk ut med dette tidligere. Til slutt ble det familien til den smittede som ønsket at man skulle gå ut med informasjonen om skolenavn.

Personvern

–Vi gjorde det klart helt fra starten av at av hensyn til personvern ville vi ikke gå ut med navn på skolen skole. Men så har rektor vært i kontakt med familien, som har sagt at man synes at man skal gå ut med hvilken skole det er, sier Haave.

– Hvilke vurderinger gjorde dere rundt personvern?

– Vi ville rett og slett ikke identifisere eleven. Det synes vi ville være ukorrekt som arbeidsgiver, og dette forholdt vi oss til i startfasen. Så har vi også registrert at enkelte har vært delaktige i å spre opplysninger blant annet på sosiale medier. Vi tok etter hvert kontakt med familien, og de ønsket at vi gikk ut med navnet på skolen.

Forstår kritikken

Haave sier han forstår kritikken fra bekymrede foreldre, som reagerer kraftig på at man ikke har gått ut med informasjonen tidligere.

– Alle vi som har barn kan sette oss inn i denne bekymringen. Man ønsker å ta vare på familien, sier Haave.

Han vil samtidig rose familien rundt den smittende.

– Denne familien var raskt ute med å informere skole og helsetjeneste. Det er råd til etterfølgelse at man ved symptomer tar kontakt med skole eller kommuneoverlege. Det gjort at man raskt kunne iverksette tiltak, sier Haave.

Ikke stengt

Han forteller at rektor og kommuneoverlegen raskt fikk kartlagt og iverksatt tiltak slik at man fikk familien og eleven i karantene. Deretter fant man hvem eleven hadde vært i nærkontakt med. Disse ble det ringt til i går, og de har også fått hjemmekarantene, opplyser Haave.

– Hvorfor ikke skolen stengt?

– Den beslutning er det kommuneoverlegen som eventuelt tar. Kommuneoverlegen har bestemt at undervisningen skal gå som normalt, sier Haave.

Artikkeltags