Gå til sidens hovedinnhold

Feiret barnehagedagen

Artikkelen er over 6 år gammel

Hellekirken og Kalstad barnehage hadde begge egne arrangementer på barnehagedagen.

Dagen ble arrangert tirsdag i mange av landets barnehager.

– Det er friluftslivet år i 2015 og vi ønsket derfor å markere dette med en litt spesiell utedag for hele barnehagen, sier Gunn Vatn Svensson ved Hellekirken barnehage.

De hadde lagt opp til mange forskjellige aktiviteter utendørs, som snekring, forming, hinderløype, underholdning og matlaging.

– Vi hadde på forhånd laget lapskaus med barna, mens vi stekte lapper sammen i gamma, sier Svensson.

Formålet med klima- og miljødepartementets prosjekt friluftslivets år er økt bevissthet om og deltakelse i friluftslivet, inkludert den positive innvirkningen det har for helsen.

Natur og friluftsliv er en viktig del av barnehagens innhold. Rammeplanen omhandler blant annet temaene natur, friluftsliv og miljø og hvordan dette innvirker på barns opplevelser, lek og læring.

I Kalstad barnehage ble også dagen arrangert, og her sto uteliv på menyen. Noe det gjør til vanlig i barnehagen ved med Tjenna-området som nærmeste nabo.

– Når barna er på tur er det mye lek og moro, utforsking og læring. I dagene før barnehagedagen hadde barna blant annet samlet mange forskjellig naturmateriale som det ble laget flere kunstverk av. De spikket også grillspyd, opplyser pedagogisk leder Toril Østrem.

På selve barnehagedagen var alle barna delt i små grupper på tvers av alder (fra en til seks år) og deltok i en spennende og lærerik natursti ved Tjenna. De skulle blant annet svare på hvilke dyr som bor rundt vannet og peke ut hva som ikke hører hjemme i naturen.

Tilbake i barnehagen fikk de miste prøve seg på å rappellere.

– Maten denne dagen var «Gruffalo-skattkiste» med laks, torsk og grønnsaker. Barna hadde selv delt opp og valgt hva de ville ha i «skattkista» si før den ble pakket sammen og lagt på bålgrillen, sier Østrem.

Kommentarer til denne saken