Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød, sier til TA onsdag morgen at det vil fortsette å snø utover dagen, og mesteparten av den varslede mengden vil komme på tidlig ettermiddag.

– Vi har fortsatt farevarslene på mye snø gjeldende, og det ser ut til å komme mellom 25 og 40 centimeter på det meste. Det er en god del snø på vei, og det er grunn til å tro at dette vil skape utfordringer på veiene, sier Granerød.

Det er heller ikke det siste store snøfallet denne uka.

Ny runde snø

Martin Granerød opplyser at det torsdag sannsynligvis blir et opphold i nedbøren.

– Det kan være litt snø i lufta av og til, men generelt roligere vær enn i dag. Når vi kommer til fredag er det en ny runde med snø. Det er spesielt i grensetraktene Agder og Telemark som kan få de største mengdene. Der ser det ut til å kunne bli rundt 20 – 30 centimeter, sier Granerød.

– Fredagen er vi litt spente på, men tanke på hvor mye som kan komme. Det ser også ut til at temperaturen er noe høyere, så snøen kan være noe tyngre enn den er i dag.

Mot helgen ser det ut til å bli mildere, og da går det fra snø til regn.

– Prognosene tyder på at det går over til regn allerede på lørdag, og da blir det fort isete, så da får vi en ny runde med dette igjen.

Det var den type vær som førte til store problemer på veiene i romjulen. Det glatte føret fikk konsekvenser for både fotgjengere og bilister, og trafikken tok det meste lengre tid enn vanlig.