Denne uken er det forretningskvinnen og TV-profilen Bahareh Letnes (31) som er restaurantsjef inne på «Camp Kulinaris» i Portør, der ikke alt går helt etter planen.

Til vanlig jobber Letnes som daglig leder i restauranten og baren hun driver sammen med samboeren og tidligere stortingsrepresentant Per Sandberg (62), men til tross for erfaring viser det seg at det ikke er like lett å drive en kjendisrestaurant.

I tirsdagens episode, som allerede ligger ute på Viaplay sine strømmetjenester, ender serveringen tilsynelatende i en katastrofe. Flere av gjestene blir glemt og maten blir servert forsinket. Da Letnes omsider får dommen av TV-kokk og programleder Kjartan Skjelde blir det for mye for 31-åringen.

Se video! Her bryter Bahareh Letnes sammen før hun ser dommen:

Bryter sammen: – Gruer meg til å se det på TV

Letnes våger ikke en gang å se hva dommen av arbeidet sitt er før hun bryter sammen i hulkegråt til de andre deltakernes store overraskelse.

Se video over!

– Det var også til min store overraskelse, sier Bahareh Letnes til Nettavisen.

– Jeg trodde jeg aldri noensinne skulle gråte sånn på TV. Jeg gråt ikke en gang da hele Norge trodde jeg var spion og jeg ble angrepet av journalister i 2018. Jeg var så sterk. Jeg gråt verken foran kamera eller foran journalister. Så hvorfor jeg gråt på grunn av dette skjønner jeg ikke selv, ler hun og referer til perioden hun og Sandberg, som på det tidspunktet var fiskeriminister, ble undersøkt av PST etter en ferietur til Iran.

Ifølge Bahareh Letnes var det veldig mange følelser i sving den dagen. I tillegg var hun veldig sliten og følte på et ansvar overfor de andre deltakerne for å prestere. Ettersom det var så mye som gikk galt var hun sikker på at oppdraget kom til å bli underkjent.

– Jeg trodde virkelig at jeg hadde fått underkjent, for jeg angret på en del ting jeg hadde gjort som jeg visste jeg burde gjort annerledes. Så det ble veldig mange følelser på en gang. Jeg gruer meg til å se det på TV, for jeg er egentlig en person som sjeldent gråter. I hvert fall ikke på TV, sier hun.

Som regel holder Letnes tårene tilbake når hun mottar kritikk. Til Nettavisen forteller hun at hun vanligvis blir motivert til å gjøre en bedre jobb når hun får kritikk, og at reaksjonen hennes i tirsdagens episode av «Camp Kulinaris» er en svært uvanlig reaksjon for hennes del.

– Manglet respekt

Som nevnt driver Letnes en bar og restaurant sammen med samboeren Per Sandberg. Hun har dermed mer erfaring enn de andre deltakerne når det kommer til kjøkkensjef-arbeid og drifting av en restaurant.

– Det meste av Kjartans kritikk gikk rett mot meg som restaurantsjef, så det var vel derfor jeg kanskje også ble litt lei meg. Og det var jo riktig som han sa at jeg skulle gitt en bedre mottakelse av gjestene. Jeg var mest opptatt av kjøkkenet, sier Letnes og mener at det er store forskjeller fra å driften hjemme i sin egen restaurant til driften av kjøkkenet på «Camp Kulinaris».

– Egentlig så er det veldig likt som på ekte når jeg er daglig leder på restauranten min, eller i hotellet eller i baren. Flere av oppgavene er veldig like. Det som er forskjellen mellom å være restaurantsjef på «Camp Kulinaris» og daglig leder i min bedrift er at i min bedrift har jeg full kontroll over alle ansatte. De ansette respekterer meg og hører på det jeg sier, også vet jeg hva jeg skal servere. Jeg kjenner til menyen og jeg vet akkurat hvordan man lager det, forklarer hun.

Ifølge Letnes sjekket hun inn på «Camp Kulinaris» med en ulempe ved være utfordrer. Hun mener også at hun ble restaurantsjef i en av de vanskeligste ukene.

– Det var britisk meny, noe jeg ikke hadde noe erfaring med. Også følte jeg at de andre deltakerne ikke hadde like mye respekt for meg som restaurantsjef, som jeg vanligvis får hjemme som daglig leder. Særlig siden jeg kom inn som utfordrer. For dem ble jeg veldig ny og uerfaren, og de tenkte ikke på min bakgrunn og at jeg gjør alt dette til vanlig, sier hun.