Styreleder i Drangedalsposten, Øystein Rugtveit, bekrefter at de har kommet fram til ei minnelig løsning med tidligere redaktør Jan Magne Stensrud.

– Vi er godt fornøyde med det og sånn sett er saken avslutta. For Drangedalsposten er det veldig fint at vi har fått til ei minnelig løsning, og vi er enige om at innholdet i avtalen blir mellom partene. Nå jobber vi videre og ser på hvordan avisa skal utvikle seg videre, sier Rugtveit.

– Den er signert

Jan Magne Stensrud bekrefter også at de har inngått en avtale og at de er enig om at de ikke skal si noe mer enn det.

– Jeg kan bekrefte at vi har en avtale og at den er signert, sier Stensrud.

Det var den 25. mars i år at det ble kjent at Stensrud var ferdig som redaktør i Drangedalsposten etter flere år i jobben. I et innlegg i egen avis skrev han da blant annet: «Styret i Drangedalsposten har i dag meddelt at de ikke lenger har tillit til min redaksjonelle linje. Jeg er derfor pliktig til å trekke meg tilbake og overlater redaktøransvaret til noen andre. Hvem styret utpeker til å overta etter meg er ukjent.»

En splittet bygd: – Nå håper vi på litt fred

Fagbladet Journalisten har også hatt flere artikler rundt oppsigelsen av Stensrud, samt artikler om Stensruds feide med Magnus Straume i Drangedal Arbeiderparti.

Fredag 26. mars bekreftet generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen, at de bidro med rådgivning og juridisk bistand i forbindelse med at Stensrud var sagt opp.

Stensrud brukte arbeidsrettsadvokat Kari Bergeius Andersen i advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund (SBDL) i Oslo. Og hun trua raskt med søksmål om ikke Drangedalsposten kom klienten hennes i møte. Siden Drangedalsposten og Jan Magne Stensrud nå er kommet fram til en avtale, slipper partene å bruke tid og penger på et rettslig oppgjør.

Som tidligere meldt i TA så er det Anita Mjelland (49) som har overtatt redaktørstolen i Drangedalsposten, foreløpig som vikar.

Anita (49) overtar som ny redaktør: – Jeg er bare kastet inn i det