Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer lekene for 29. år på rad

Høstens store eventyr på friidrettsbanen på Kragerø stadion er de tradisjonsrike Sparebanklekene. Førstkommende lørdag blir det arrangert for 29. gang.

– I fjor ble Sparebanklekene avlyst i sin vanlige form på grunn av koronapandemien. Da ble det i stedet arrangert alternative leker som pågikk utover høsten og vinteren i mindre kohorter. Over 400 jenter og gutter ble registrert i denne utgaven av lekene, forteller primus motor i KIFs friidrettsgruppe, Ørnulf Klausen.

Sparebanklekene hadde sitt utspring i et samarbeid mellom tidligere Kragerø Sparebank og Kragerø Friidrett, dette samarbeidet ble videreført da Kragerø Sparebank ble fusjonert med Bamble og Langesund Sparebank til Skagerrak Sparebank.

Flere ulike øvelser

Opp igjennom årene er det flere tusen barn og unge som har deltatt i de forskjellige øvelsen under lekene. Øvelsene har gjerne vært tradisjonelle friidrettsøvelser, men etter Karsten Warholms suksess over hekkene er også hekk innlemmet i friidrettslekene på Kragerø stadion. Men det snakkes ikke om hekker i ordinær høyde, men høyder som «alle» kan hoppe over. 60 meter hekk samt kast med spydball, et såkalt plystrespyd er nye på programmet.

Øvelsene i tillegg er 60 meter, 800 meter, høyde og lengde.

Arrangementet er gratis for jenter og gutter i alderen fra seks til 18 år. Det er premie til alle som deltar i minst tre øvelser.

– Vi ber om at påmeldingsfristen, torsdag 23. september, overholdes så langt det er mulig, men er også åpen for etteranmeldelse understreker Klausen.

Kommentarer til denne saken