Det har i den seneste tiden vært skrevet mye om vindmøller, både for og imot.

Siden vi nasjonalt har politikere som setter EUs interesser foran norske er vi i løpet av kun ett par år kommet i den kattepine at vi ikke har kraft nok til egen befolkning.

Myndighetene kaller det «PUTIN-PRISER», men prisene på kraft steg ved åpningen av strømkablene til Tyskland og England, altså før Ukraina-krigen!

Så til eventuell satsing på vindturbiner i Drangedal:

Det vil være viktig at disse legges til områder hvor det allerede er etablert infrastruktur, les: veier, slik at man unngår å rasere uberørt natur, noe det finnes utallige eksempler på rundt i kongeriket. Egnete områder vil da være hytteområder og liknede. Eksempelvis er toppen av alpinanlegget på Gautefall et slikt sted.

Hvem tjener på etablering av «vindparker»?

Det har vist seg at kun grunneiere, entreprenører, og vindmølleprodusenter tjener på moroa som stort sett finansieres med subsidier, altså skattepenger fra deg og meg.

Videre er det ikke kun negative konsekvenser:

Jegere som før måtte kjøpe haglpatroner før 10. september kan nå bare ta seg en spasertur til nærmeste fuglevern, og plukke tiur, orrer, ryper, og en og annen fredet fugleart som kongeørn, hubro, eller vandrefalk. Altså en vinn vinn-situasjon!

Med vennlig hilsen

Svenn Staale Lundberg