Gå til sidens hovedinnhold

Ap, SV og Rødt vil nedlegge arbeidsplassen min

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Litt om meg selv, pensjonert offiser, jobber i dag 80 prosent som sykepleier ved Vitalis helse i Kragerø. Her gis det behandling innen feltene rus og psykiatri.

I mitt tidligere yrke som offiser har jeg blant annet 14 år som sentralt tillitsvalg i LO-forbundet NOF (Norges offisers og spesialist forbund). Har helt til det siste følt meg politisk trygg i Ap. Det er jeg ikke lengre, av den enkle årsak at «partiet mitt» vil nedlegge en viktig og god arbeidsplass, som i tillegg gir et godt tilbud til en pasientgruppe som virkelig trenger hjelp. Det føler jeg at vi på Vitalis Helse Kragerø gir dem.

Ap har en uttalt skepsis til privat eierkapital, de evner ikke å se effekten av litt sunn konkurranse. Det hevdes at Vitalis Helse Kragerø har tappet Sykehuset Telemark for cirka 40 millioner!

Meg bekjent har ikke Sykehuset Telemark betalt noe til Vitalis, vi får oppgjør for antall pasienter inne til behandling av HELFO. Som er overordnet myndighet for alle Helseforetakene.

Pasientene ved Vitalis er innrømmet rettigheter til behandling for rus og/eller psykiatri, og så har de altså valgt Vitalis som sitt behandlingssted.

Hva er Ap, SV og Rødt redde for? Jo det er at investorene som står bak etableringen av Vitalis skal få utbetalt overskudd! Ja det er faktisk slik at Vitalis etter kun fire års drift kan framvise et godt økonomisk regnskap, hvorfor kan de det når de offentlige helseforetakene sliter med dårlig økonomi. Jo vi har en marginal ledelsesstruktur (3), og et dedikert styre.

Hva har styret i Vitalis gjort med hoveddelen av overskuddet? – Jo det er reinvestert i etablering av nytt behandlingstilbud ved Holmen gård i Gjerstad – åpnet 1. september 2021.

Vitalis Helse avdeling Kragerø har 48 faste stillinger og Vitalis Helse avdeling Holmen gård har pr. dato 41 faste stillinger.

Ap, SV og Rødt vil altså nedlegge 89 faste arbeidsplasser i Kragerø og Gjerstad (Holmen gård er cirka 40 minutters kjøring fra Kragerø).

Nei Ap, dere får ikke min stemme i år – prøv dere med litt nytenkning. Er de statlige helseforetakene ikke konkurransedyktige? Stjeler Vitalis pasienter fra dem? Vil våre pasienter få et like godt tilbud dersom Vitalis legges ned? Jeg mener at det vil de ikke!

Nå vil nok noen sentrale Ap-politikere kunne hevde at de legger ikke ned Vitalis, de bare fjerner det økonomigrunnlaget. Og pasientenes valgmulighet.

Godt valg folkens, men stem IKKE Ap, SV eller Rødt!

Trond Jørgensen
Stolt sykepleier ved Vitalis Helse Kragerø

Kommentarer til denne saken