Gå til sidens hovedinnhold

Andre Ekeberg Nilsen: – Jeg gjør jo dette for fellesskapet

Andre Ekeberg Nilsen (57) har gått kilometervis for å legge til rette løyper, merking og skilting slik at turfolket skal komme greit fram og ikke gå seg bort. – Jeg trives med dette og gjør det for fellesskapet, sier lederen i Kragerø turlag.

– Det er en ære å bli nominert til Ildsjelprisen. Det er kanskje først og fremst for det jeg har gjort for tidligere turistforeningen, nå turlaget som har gjort at jeg er foreslått som kandidat? Den jobben jeg gjør i turlaget, gjør jeg fordi det er moro og for at folk skal komme seg ut i naturen, sier Andre Ekeberg Nilsen.

Frivillig

Ekeberg Nilsen er ikke noe ubeskrevet blad når det gjelder friluftsopplevelser. Han liker fjell bedre enn strand og badeliv. Ferien bruker han helst på eller ved en eller annen fjelltopp. Han har reist rundt omkring i hele verden og besteget fjelltopp etter fjelltopp. Fjell i Nepal har han besøkt en rekke ganger. Frivillig arbeid har han også lagt ned for speiderbevegelsen da datteren hans var med, han har vært tillitsvalgt i KIFs skigruppe og stilt opp der det har vært behov. Men det er turlaget som har opptatt det meste av hans fritid de senere årene.

I Kragerø var det Else Bjørg Finstad som var frontfiguren i det som tidligere het Kragerø og oppland turistforening, men som nå har skiftet nevn til Kragerø turlag. Else Bjørg ledet turistforeningen i 35 år.

Blir nok aldri helt ferdig

– Men jeg har ingen planer om å kopiere hennes tid som leder, ler Andre, det er det vel ingen som klarer? Ved siden av å være leder er jeg sammen med mange andre frivillige også med på løyperydding, skilting og merking, dessuten tar jeg også med meg vakt i turisthytta på Jambakkmyra, og kjører opp skiløyper om vinteren. Jeg tror jeg har gått alle løypene vi har merket, kanskje flere ganger også. Nå holder vi forresten på med å sette i stand en ny hytte på Skarpenæring, opplyser han.

– Vi blir nok aldri helt ferdig med å rydde, skilte og merke løypenettet, vi må hele tiden holde dette ved like, sier Ekeberg Nilsen, som er usikker på om han kan kalle seg fjellvandrer eller fjellklatrer når han besøker en eller annen fjelltopp.

– Når kommer ny merking av løypenettet på Lovisenberg?

– Det kommer, men jeg kan ikke si når, vi må gjøre oss ferdig der vi er først, slår han fast.

Stem på din favoritt til Ildsjelprisen 2020 her!

Kommentarer til denne saken