INNSENDT ARTIKKEL: I år arrangerte lærerne på Sannidal skole 17. mai-feiring for elevene. Dagen startet med å gå i tog til aldershjemmet, hvor elevene sang 17. mai-sanger for de gamle. Deretter gikk de tilbake til skolen og der var det gjort klart for forskjellige leker i kohorter.

- Vi gleder oss mest til leker og overraskelsen i fiskedammen sier Pernille Haugen Brendtøy og Åsne Andersen Carlsten, elever ved 6 klasse.

Tautrekking, potetløp, kasting på bokser, limbo, og fiskedam med overraskelse var noen av dagens aktiviteter. Da alle var ferdig med aktivitetene koste kohortene seg med pølse og saft.

Elevene ved Sannidal skole likte denne alternative feiringen veldig godt.

Kjedelig uten vanlig feiring

17 mai pleier å være en dag med familie og venner for mange. Nå som det er så mange koronatiltak kan man ikke være så mange sammen.

- Det er ganske kjedelig nå som vi ikke får gått i tog og feiret vanlig på bygdetunet, og vi får heller ikke gått i borgertoget. På 17. mai pleier vi å ha turnoppvisning med alt vi har lært det siste året, det synes jeg er dumt at blir avlyst sier Pernille og Åsne.

- Men vi håper at neste år blir en vanlig feiring.