Gå til sidens hovedinnhold

Ad Tollefsen og havnefronten

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Akk ja … Nå mister vi nok en liten bit av våre gamle og kjente omgivelser her i byen. Vinmonopolet, Maxbo, gamle røde boder.

Alt høres bra ut, alt er fullt lovlig og i den skjønneste orden. Resultatet blir sikkert flottere enn det er i dag. Arbeidsplasser og skatteinntekter. Så hvorfor klage? Nevnte bygg blir erstattet med «kontor, forretning, hotell og offentlige og allmennyttige formål, park og torg, parkering, vei, trafikkområde i sjø og småbåthavn» (KV 11. juni.). Dette er jo ikke måte på, selv om spesifiseringen foreløpig er litt uklar. Men ser vi litt nærmere på dette er det vel bare forretninger, parkering og gode trafikkforhold på sjø og land vi egentlig har behov for i dette området, og det har vi jo til en viss grad allerede. Trenger vi egentlig park, hoteller, småbåthavn? Blir ikke dette bare brukt i de korte sommermånedene – til stor inntekt for eierne? Hvordan kan man kaste vrak på byens sentrale havn til fordel for fritidsbåter? Vil vi få et nytt vinmonopol i dette området, eller må vi kjøre ut av byen for å få litt vin? Må vi til Stilnestangen for å anskaffe det vi trenger på Maxbo eller enda lenger bort? Skal vi hele tiden måtte gjøre oss avhengig av lengre kjøreturer ut av byen?

Les også

Nå går startskuddet for hvordan Jernbanekaia skal se ut

Her maler jeg Fanden på veggen, forretning inngår tross alt i dette konseptet, men jeg tillater meg likevel en viss skepsis her.

Så er det hva jeg har påpekt tidligere i avisen – at en og samme utbygger snur opp ned på en forholdsvis stor sentral bydel på kort tid. Det svekker både trivsel og miljø. Men jeg frykter her at man trøster seg med at her bygges det ikke for to-tre utgående generasjoner men for den oppvoksende slekt og for fremtiden, og de vet ikke bedre og er såre fornøyd – tenker kanskje utbyggerne.

Men toget har ikke helt gått enda, kanskje gode innsigelser kan hjelpe på situasjonen. Kanskje vi skal starte en solid kronerulling for å kjøpe oss ut av denne sørgelige situasjonen kommunen har rotet seg opp i? – bare en utopisk tanke …

Jeg mener ikke at de gamle bygningene må bevares for all ettertid – men erstatningene får for store dimensjoner, får til dels uønskede funksjoner og er for dårlig tilpasset miljøet.

Kari Støren Binns
Selvstendig næringsdrivende pensjonist, Berg-venn og Byvenn, Bekkedalen, Kragerø

Kommentarer til denne saken