(Telemarksavisa)

Det ble mandag kveld satt i gang en redningsaksjon i forbindelse med at en fisker satt seg fast i en sump/myr ved Fjellvannet i Skien.

Ifølge politiet er det personer på stedet som har forsøkt å få ham løs, uten hell. Der han sto fast er et stykke fra veien, og det er nede ved vannkanten. Gutten har nå kommet seg løs.

– Fiskeren er frigjort fra vannet. Han er bevisst, men kraftig nedkjølt. Redningshelikopter er på vei for å løfte pasienten ut fra området, melder politiet klokken 19.00.


Vann opp til navlen

Ståle Fuglaas, innsatsleder i politiet, forteller at gutten satt fast i vannet i nesten en time.

– Det er en 17 år gammel gutt som satt fast. Han er våken og stabil og blir kjørt med redningshelikopter til Skien sykehus. Han var under vann, opp til navlen, i nærmere 45 minutter, sier Fulgaas.

Gutten sank mer og mer, men la seg til slutt på en måte slik at han sluttet å synke.

– Han var med en kameratgjeng på seks stykker. De spredte seg for å fiske så han var alene da det skjedde. Han fikk ringt nødtelefonen, men det var dårlig dekning så det var ikke alt han sa som kom gjennom. Det var derfor litt problemer med kommunikasjon, sier Fuglaas.

Nødetater fikk en indikasjon på hvor de skulle lete etter å ha sporet samtalen. På grunn av det ulendte terrenget var det mest hensiktsmessig å bruke helikopter.

Fiskeren, en gutt i tenårene, er nå hentet med redningshelikopter og flys til sykehus for behandling. Han var nedkjølt, men har nå stabil kroppstemperatur.


I videoen under kan du se hvordan det så ut ved Fjellvannet i slutten av mai. Det er fortsatt lav vannstand på stedet.

Meldingen kom 18.08.