Gå til sidens hovedinnhold

150.000 kroner i potten: – Søk om pengestøtte fra KV

KV inviterer igjen lokale lag og foreninger i Kragerø til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Søknadsfristen er 15. mars.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler KV ut 150.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– Vi opplever det som en viktig oppgave for oss som samfunnsinstitusjon å bidra med midler til dem som vil skape gode lokalsamfunn. Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier ansvarlig redaktør Espen Solberg Nilsen i KV.

Dette blir tredje året på rad at KV inviterer lag og foreninger til å søke om midler. Både i 2020 og 2021 var det stor interesse, og det kom mange søknader. Solberg Nilsen regner med at det samme vil skje denne gangen.

I fjorårets tildeling fra KV fikk blant annet flere idrettslag og borettslag/velforeninger penger fra gavepotten.

– Samfunnet vårt er fortsatt preget av av pandemien og alt den medfører. I en slik situasjon oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier KV-redaktøren.

Allmennyttige formål

Pengestøtten fra KV inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Slik søker du

Søknadsfristen er 1. mars. Deretter skal en lokal tildelingskomite, bestående av personer fra vår avis og eksterne medlemmer, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Offentliggjøring av hvem som får midler skjer 15. mai.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: amedia.no/soknad

På denne nettsiden ligger det blant annet informasjon om hvilke kriterier som gjelder for tildeling av økonomisk støtte, og tips til hvordan man lager en god søknad.

- Vi gleder oss til å motta mange gode søknader om støtte til spennende, lokale aktiviteter, avslutter Espen Solberg Nilsen.

Kommentarer til denne saken